• vajon kiki
    #19
    1. A kínai skype-ról beszélünk.

    OK. Lényegtelen bár a felirat a háttérben Koreai, a Skype attól még lehet kínai gyártmány.

    2. A fuck mint hétköznapi káromkodás csak nálad igazán elterjedt

    Erre most inkább nem mondok fucking semmit.

    3. Szép és jó, hogy titkosítást használnak (128 bit rsa, random kulcsok, stb.), de nem is a session-on keresztül mennek ezek az üzenetek mint olvashattad -volna-, még-csak nem is a skype szerverek felé kommunikál.

    Szép és jó ... de kérdem én hogy ha 128 bites random kulcs van egy packetten amely két a Skypetól független gép között vádorol ( hiszen beszélgetés esetén alapba kiesik a third party ugyanis akkor egyrészt iszonyúan le lenne terhelve bármilyen serverközpont , a másodpercenként többszázezer egyidejűleg telefonáló és videofonáló emberkétől, másrészt pedig lassú lenne a kapcsolat mint a bivaly ha először minden packetkérvény a Skype torontói központjába futna be) akkor ki az öregördög tudja visszafejteni a titkosított csomagokat , ha nem megy másik irányba amaz. Márpedig nem megy, mert, ha olvastad volna amit írtam, én leteszteltem Ethereallel és beszélgetés esetén kizárólag a célgép irányába történik SSL titkosított adatkapcsolat. Neked lehet inkább gond a szövegértelmezéseddel, ugyanis a cikk a szöveges üzenetekről és azok szerveren való tárolásáról szól. Valamint hogy állítólag ezek valahova kiszivárognak, de én ennek is utánajártam, legott alkalmasint és egyetlen szerver felé vándorolnak, méghozzá a Skype szervere felé. Viszont ezt q*va 1xű kiküszöbölni, senki nem írsz egy karaktert sem és kész, ekkor tutira nem tárolódik semmilyen serveren adat. ENNYI.

    4. Az hogy nem visszakövethető egy személy, ezt ne mond, mert hülyeség. Tény hogy Kínában sok felhasználó nat mögött van a kevés ipv4-es cím miatt, illetve egyrészük már átállt ipv6-os címekre, de van erre egy tök jó módszerük, egy inetd-hez hasonló rendszer, ami a gateway-en foglal helyet, a címfordítás miatt úgy is szükség van connection tracking-re, de ezek az adatok lekérdezhetőek. Megvan a felhaszánó ip-je, ip-ből meg mit lehet előszedni? ott akár a cipőméretedet is;)

    Ha valaki ennyire darázik attól hogy megfigyelik az messze túl azon hogy nem Skypet használ, ha mégis erre viszi a kényszer , akkor fogja és ráhúz a kimenő portjára egy SOCKS5 proxyt pl. egy TOR proxy-t és aztán figyelhetik jó erősen hogy mit csinál oszt kezícsaókolom...

    Akit meg akarnak figyelni az úgyis ezt teszi, aki meg nem teszi azt meg úgysem akarják megfigyelni.