• NEXUS6
    1 SPE-k kérdése.
    A progik nagy része dinamikusan allokálja az SPE-ket, de mivel a jelenlegi hardverre vannak optimalizálva tényleg nem valószínű, hogy egy fejlettebb cellen többet használ, és gyorsabb lenne. De miért is kéne, ez nem PC, a progik jól optimalizáltak, és nem kűzdenek fps hiánnyal!

Az, hogy az SPE lokális tárja kicsi vagy nagy, az hozzáállás kérdése. Sajna ez az architektúra nem ad egy virtuálisan korlátlan erőforrást jelentő programozási felületet, mint amivel a PC-n találkozunk. De az is csak virtuálisan korlátlan, mert az adott rendszer, vagy az átlagos rendszer korlátaival elég hamar találkozhatunk, és a progi döcögni fog!!!! Amit pc-n megoldanak, hogy gyerünk júzer vegyél erősebb hardvert! Magyarul a felelősség régóta le van véve a kóder válláról és át van baxva a júzer fejére. Lehet kisovisként nyafogni, hogy a PS3-nál, most vissza kerül oda, ahol annak a helye van. Igen a PS3-nál,a cell-nél a programot a kezdetektől fogva optimalizálni kell, ami tudom PC-n nem annyira szokás.
    Az cell architektúra több kisebb magja, viszont bármit nyüszít pl Newell a valószínű jövőt képviseli, az intel is fejleszt hasonlókat.

"A cell helyett pedig barmi modernebb jo, akar egy hagyomanyos tobbmagos x86 (pc), ppc (xbox360, wii) vagy mips (ds, psp) is."
    LOL. modernebb??? X86????
    Ááá, hagyjuk!

2. GPU. Persze lehetne jobb is. De a Crysis alkotóit sem korlátozta különösebben, hogy milyen programot fejlesszenek. A konzolbiznicben maradva pedig, hát eddig is az volt, hogy minden gépnek jelentősen eltérő architektúrája volt, és ezért újra kellett kódolni a játékot. De szerencsére a van ami megsegítse a gyengébb GPU-t, csak ugye kézimunkázni kell megint csak.

3. kompatibilitás
    Ezt nem értem! A PS4-nek kéne a PS2 játékokat támogatnia elsősorban? Minek????!!!
    Jelenleg PS3 játékból is van annyi, hogy az egyszeri júzer nem tudja melyikre költse a pénzét??! Addigra meg szerintem a cell-en történő szoftveres PS2 emuláció kérdése is meg lesz oldva (ez üzleti kérdés, jelenleg a PS2 nagyon jól fogy, pénzt hoz a házhoz, ezért szerintem nem eröltetik ezt a dolgot jelenleg PS3-on).

ps.Nem értem mi a gondod? Lécci adjál már annyi időt a PS3-nak is mint a PS2-nek adsz és akkor döntsd el, hogy sikeres-e. Jeleneleg jobb ütemben fogy, mint a PS2 a megjelenésétől számított azonos időszakban. Amúgy a PS2 első évei is elég gyenguszak voltak, mindenki a xar programozhatóságra panaszkodott, 1-2 progi itt is átment a konkurenciához, meg hasonlók.

Igazság szerint, amiket írsz kicsit megkésettek. Jelenleg azért már ott tartunk, hogy nem kell HC fanaticsnak lenned, hogy akármilyen szempontból is be merj egy PS3-ba ruházni.