#11> Szerintem nem sok ertelme van, de ok tudjak. Mobile internet szoba sem johet csak GPRS van telora, ezzel internetezni nem igazan lehet.
Nem a telefonrol netezek (ize, azt se tudom, hogy napok ota hol van), hanem van egy "USB dongle". Ugy nez ki mint egy pendrive amiben benne van egy kifejezetten adatszolgaltatasokat tamogato sim kartya. Bedugod az USB-be, a driver az mar eleve rajta van a dongle flash memoriajan igy kulonosebb gond nelkul fel is telepul. Ez kb. ket perc alatt kesz es mar mehetsz is vele a netre.
Lehet hozza kulso antennat is csatlakoztatni (hetvegen ez kovetkezik) ill. van egy Micro SD foglalat is rajta mibe flash memoriat lehet tenni igy egyben pendrivekent is uzemel ha tobb gepen netezel vele, letoltessz es adatokat akarsz mozgatni.
Tamogatja a GPRS, EDGE, 3G es HSDPA rendszereket is, a modem fizikai savszelesseget 3Mb/s-nek jelzi a windows, ez maximum 2.8Mb/s effektiven, ill. 7.2Mb/s-re is kiterjesztheto kesobb ha a halozat tamogatja. Ehhez csak egy firmware frissites kell majd neki.
En nem probaltam meg, de elmeletileg Linuxra is kb. ennyi ido alatt lehet konfiguralni (elmondas alapjan), ill. Solaris-on is megy csak ott elotte kell egy kicsit reszelni.