• Pintyőke
    #11
    Teljes mertekben egyetertek az eddigi hozzaszolasokhoz! Problema nem csak az oktatasban van. Ma mar a specifikus tudast specifikus iskolakkal lehet megszerezni, melyhez specialisan nagy zseb is kell. Pl. jogos a Cisco tanfolyam 3 eves ujraletetele, mivel fejlodik a technika. Konyorgom, ki tudja ezt kifizetni, ha nem a cegek? Se a csaladok, se a szulok (toluk nem is szabad elvarni ilyet) nem birjak ezt az anyagi terhelest, nem szolva egy kezdo diakrol. Meg en sem tehetem meg, pedig jo par eve mar ezen a palyan dolgozom.

    Persze annak a csemetenek akit tolnak hatulrol, az ugy sem ilyen sulit vegez el, vagy ha igen, mar meg van az apuci mellett a helye.

    Tessek megadni a LEHETOSEGET a munkavallaloknak, mert IGENIS, AKARNAK ES SZERETNENEK TANULNI ill. fejlodni (pl. ott a tanulmanyi szerzodes, ha mar ennyire faj az oktatas a cegeknek)! Ugyan akkor mint mar elozo forumtarsam is emlitette, meg kell fizetni a kikepzett embereket es nem fognak mas munkahelyet keresni.

    A foiskolak es az egyetemek, meg ha jol mukodo intezmenyek lennenek is, akkor sem birnak ezt az nagy utembe fejlodo iparagat kovetni. Foleg a kioregedett oktatokkal akik bolcseesege es tudasa nagy, de nem ebben a szakiranyban. Akik tenyleg tudtak es jol oktattak (tisztelet a kivetelnek), mar vagy kulfoldon van v. epp valamelyik ceg magasabb beosztasat tolti be igen magas tudassal. Az ilyen emberek nem 4-5 eves egyetemi diplomaval szuletnek hanem hosszu evek soran. Ezt tessek megerteni.

    Multik, cegek, vallalkozasok: tessenek csak ezen elgondolkozni!