• Archenemy
    #23
    Rövid összefoglaló:

    Pro:

    + Jobb pvp. A viszonylag magas életerő, ill kisebb sebzések miatt a pvp jobban elhúzódik, taktikusabb kicsit (Wowban is errefele mozdultak a resilience bevezetésével). A tankoknak komoly szerepe van pvp-ben, nagy fun tankkal nyomulni.

    + Battlegroundra (itt scenario) bárhol jelentkezhetsz, nem kell visszakúszni a városba, és oda is rak vissza, ahol "bementél", szóval nem töri meg a questelést, ha jelentkezel. Emiatt csomóan BG-znek.

    + Pvp-ért jár Xp, méghozzá elég sok, tehát lehet "csak" pvp-ből is fejlődni (ja és lootolhatod az ellent, szal még tárgyakat is találhatsz nála... Persze ő nem veszti el a tárgyakat, hanem ezek ilyen generált stuffok. A pvp egy teljesen ésszerű "fejlődési alternatíva").

    + Van értelme a world pvp-nek, mert a saját oldaladat segíted vele, ha elfoglalsz ezt-azt. (több tp-t kap mindenki, olcsóbban vehet cuccokat, stb). Wow is kicsit efele mozdult Halaa-val meg az outlanden található open-pvp dolgokkal, de itt ez a vonulat végigkíséri a játékot.

    + Public questek, open party, könnyebb "csapattalálást" és "bossölést" jelentenek. Ha egyedül vagy is könnyen csatlakozhatsz egy csapathoz.

    + Tome of Knowledge nagy fun, unlockolni mindenfélét és olvasgatni a leírásokat meg kitenni a neved alá a kedvenc titulusodat, amit felfedeztél.

    Con:
    - Szar irányítás-feeling. A wow ilyen szempontból nagyon letisztult, pontosan látod, hogy mikor mi történik, jól látszik az egész. A warban ha kilősz egy varázslatot, akkor hát tesz valami effektet az ellenfélre, de nekem sok idő volt rájönni, hogy most ez fáj-e neki, vagy nem, vagy most mi van... Nem egyértelmű elsőre, nem rágja a szádba.

    - Csomó dolog hiányozhat, amit már megszokott a wowban az ember, pl. target of target, castbar, normális AH, stb.

    -Pocsékul optimalizált motor. 512mb-s videokari, 2g ram, legalacsonyabb részletességen is szaggat időnként, meg valami memory leak is lehet, mert egyre lassabb futás közben.

    -Grafika. Bár egyesével nem rosszak a modellek, valahogy nem áll annyira össze egységes egésszé, nem olyan stílusos, mint a wow. Animációk is bénácskák, rosszul szinkronizáltak, stb.

    - PvE. Hát igen, ebben jobb a wow sokkal. A bossölés leginkább a "tank n spank" jellegű zergelés, semmi taktika vagy ilyesmi.

    Összességében nekem nagyon tetszik, DE nem merem tiszta és jó szívvel ajánlani minden wow fannak, inkább csak azoknak, akiket nem annyira zavar a... stílustalanabb grafika, és szeretik a pvp-t, főleg a battleground jellegű "nagy csapat vs nagy csapat" jellegűt.