• dez
    Te hasból állítasz dolgokat, és ilyen alapon hazudozással vádolsz másokat? Inkább ez a vicces, de inkább szánalmas. A szövegelés helyett inkább próbáld ki! Én megtettem, többféleképpen is.

De rendben van, ne higyj nekem. Vegyük csak alapul ezt a sok helyen látható grafikont (bár tapasztalatom szerint nem teljesen pontos):

Ha nem menne az értelmezés, segítek: 40"-es kijelző esetén a 480p ~3.6m-ig elegendő, utána már kezd látszani a különbség közte és a 720p között, ami ~2.5m-en "tetőzik", ami után már kezd látszódni a különbség közte és az 1080p között.

(Természetesen full-HD-s 40"-esről van szó, mert sok ilyen plazma nem hogy 1280-as, hanem csak 1024-es. És persze valamilyen éles képű filmről.)

Aki meg nem lát különbséget akár egy 8.5 GB-os 1080p-s (4.3 GB-os 720p-ről beszélve) mkv és egy normálisabb gyári BD között (mindkettő h.264, utóbbi lehet VC-1-is, de ne mpeg2) egy normális 40"-es kijelzőn, az vak. (Még az mkv-knál magasabb bitrátás HD-s adások sem olyan szépek.)