• Carbuncle
    Szeretem a Linuxosokat, akik köpködnek mindenféle süket dumát. Én már az iskolában megútáltam anno a Linuxot, mer' amellett, hogy szinte semmit se tudott (játék is csak olyan volt rá, ami Windowson kb. a 80 -s évek végén). -De az asztal, és a tálca kinézete se nyerte el a tetszésemet, meg az ikonok. Ma már azonban azt is tudom, hogy a Linux -s rendszerek ellen nagyobb arányban tudnak a hackerek sikeres támadást végrehajtani, hogy feltörjék azokat (felmérések szerint).
    A vistáról meg annyit, hogy tavaly év vége óta használok olyat, és teljesen kifogástalanul működik (első sorban az SP1 miatt cseréltem le a nyár folyamán -bár ekkor mondjuk azt hittem, a rendszer hibája volt, hogy egy programom nem ment, de már tudom, hogy nem). Hozzáteszem még, hogy az én gépemen mindent fürgén csinál, pedig ennek is csak 2 magja van (Conroe6750), és a RAM is csak 2 Giga (és ez a korszerű 3d játékoknál van így). Az nem vitás, hogy 512 RAM -mal csak viszonylag régebbi játékokkal érdemes használni, még erős gép esetében is, azonban simán elég ennyi RAM is egy Excelhez, vagy Wordhoz!
    Az XP vs. Vistáról meg csak annyit, hogy mivel a Vista rendszeresen frissül, így nem csoda, hogy már nem is nagyon látni összehasonlító teszteket az utóbbi időben a 2 rendszer közt (a 3D gyenge sebessége miatt tutira valóban a videókártyadriverek volotak a bűnösök, de az is mára már a múlté). Egyébként 3D alkalmazásokra XP -t se érdemes használni a lentebb általam itt látott AMD -K6 II -s konfiggal (amivel büszkélkedett fórumozó "kollégánk" gkalcso).