• MrPrise
    A távmunka nem mindenkinek jelenti azt hogy távol van a munkától és kerüljön is minél messzebb tőle. Vannak olyanok is akik szeretnek dolgozni, mert érdekes feladatokkal és kihívásokkal találkozhatnak közben.
    Ezen kívül szerintem különbséget kell tenni az otthonról dolgozás és a freelance távmunkák között. Egy freelance munkás esetében akivel esetleg sosem találkozik a munkaadó személyesen a távolság miatt, el tudom képzelni, hogy nyugodtabban alszik ha adott a lehetőség, hogy bármikor megnézze mit is ügyködik a pénzéért az illető. Ennek ellenére sokan nem igénylik ezt (szerencsére, mert nekem sem szimpatikus ez a módszer), van akinek elég ha rendszeresen kap jelentést a munka folyamatáról, pl naponta egy e-mail formájában. Ez persze függ a munkától is. Ha adott egy specifikáció ami alapján el kell készíteni egy weboldalt vagy programot, akkor nem feltétlenül van szükség óránkénti egyeztetésre.
    A másik távmunka az amikor egy cég munkatársa otthonról dolgozik az iroda helyett. Ilyenkor nyílván előtte egy ideig dolgozott már irodában is és meg voltak vele elégedve, bíznak benne és a munkájában, tehát nincs szükség semmilyen megfigyelésre, elég a folyamatos elérhetőség online valamilyen IM programon keresztül. Elég furán venné ki magát, ha pl 1 hónap irodai munka után lehetőséged nyílik otthonról dolgozni, mert a főnököd meg van elégedve veled, de hozzá teszi, hogy "rakjuk fel még ezt a programot amivel bármikor meg tudom nézni mit csinálsz a gépen munkaidőben a biztonság kedvéért." Elég rendesen megkérdőjelezné a bizalmat...