A Matrix nekem is tetszett, de szvsz az akkoriban de kevesebb penzbol keszult 13. emelet jobb, persze teljesen szubjektiv. Tenyleg volt mondanivaloja (ha sokan tul is becsulik), ami ritka a mai filmeknel ugye..
Viszont a 2. es 3. resz teljesen mas stilus. Ezek a reszek mar trendik es (penz)kaszalok akartak lenni, semmi tobb, minden eredetiseg nelkul (azt mar nem irom h effekt, akcio es klise hegyek). Azok is tetszhetnek termeszetesen csak vedd eszre h teljesen mas mufaj mint egy undeground sci-fi.
Equilibrium. Az 1948-ban irodott 1984 c. regeny x-edik (szabad) feldolgozasa, nem is olyan rossz. A regeny kicsit komolyabb es erosebb..
A K-Pax nekem nem tetszett, langyosnak talaltam a sztorit is, a szineszt is. :) Persze ez is full szubjektiv.
A Donnie Darkot asszem nem birtam nezni, mert szamomra elviselhetetlen rockzenevel kezdodott (ami a filmstilusra is utal (visszahat)). Az elso 3 percbol levagtam, h vegig hasonlo soundnak leszek kiteve.. :D
Ajanlom a Kapcsolat c filmet, szamomra nagyon valosaghunek tunt, ahogy a kormanyok reagalnanak egy idegenfaji kommunikaciora, ill ahogy Jodie Foster jatszott, meg a magyarhangja is profi.. az operator is neha meglepett, de ami hab a tortan, h a SETI program egyik vezeto csillagasza irta a sztorit.. ;)