• G_ArchAngel #87
  Mert a Leica, az Leica...:-)

  A digitvaz kicsit felresikerult, nem rossz, de nem hozza az analog Leica-tol megszokottakat...
  8.2 jobb lett, es pletykalnak egy fullframe valtozatrol, amely igazan melto lesz a nevhez.

  Az analog Leica mas kerdes, aki hasznalta, azok szerint ketszer annyit er, mint amennyit fizetni kell erte.
  En egy M6 TTL-t hasznalhattam egy rovid ideig es azt mondom, egy eletreszolo elmeny volt. Nagyon sajnalom, hogy nincs penzem ra, merthat egy dolog a vaz, de az objektivek is kisebb vagyonba kerulnek.
  Egyszeruen utanozhatatlan az a precizitas es minosegerzet, amit a Leica M6 nyujtott (M7 allitolag sokkal jobb). az 1D-m L-es objektivekkel gagyi gyerekjateknak tunt mellette.
  Hihetetlen az a zarhang, kereso, filmtovabbitas, es az objektivek kezelese.
  Harmadik exponalaskor mar tudtam mi a Leica-eleterzes: ugy fotozni, hogy senkit nem erdekel - azzal a geppel a riporterek kameleonna vallnak, nemhiaba szeretne mindegyik magaenak tudni egy ilyet.
  Fogod a gepet, megsaccolod mennyire van, akit/amit fotoznal, beallitod a tavolsagot a fokuszgyurun, igazitasz a rekeszen, felemeled, a hatalmas keresoben utanaigazitasz es kattintasz, amit egy nagyon finom, halk hang kiser...
  Szinte nem lehet hibazni, annyira akarja az egesz rendszer, hogy fotozz vele...

  A Leica kizarolag verbeli fotosoknak valo, eppigy a versenyautok is azoknak, akik kivaloan tudnak vezetni - az mas kerdes, hogy dilettansok penzert mindent megvehetnek.
  Szivben orokre Leica-s maradok, talan egyszer megengedhetem magamnak, hogy birtokolhassak egyet..., ja, es elnyuhetetlen:-)