A Beholder Kft. új netes játéka
  • Qtja
    #79
    Sziasztok!

    Egy barátom blogjában olvastam az alábbiakat. Elgondolkodtató.

    -------------------------------------------

    "Engem már elcsábított!" - ismerős a szlogen?

    Igen, a VÉGZETÚR című online játék reklámjáról van szó. Minket is elcsábított. Többször is. De csalfa csábítóról van szó, ugyanis naponta megcsalja az őt szeretőt.

    Bő másfél év alatt barátaimmal megismertük az összes magyar nyelvű világot, a negyediket éppen négy alkalommal, és minél több időt töltöttünk a játékkal, annál keserűbb szájízzel állapítottuk meg: kategoriájának kimagaslóan legjobb darabja lehetne a hazai piacon, de nem az. Sőt, nagyon nem!

    A játék fórumán rendszeresen jelennek meg éles kritikák az alábbi témakörökben:

    - fejlesztési javaslatok (sokszor nagyon jók!) figyelmen kívül hagyása

    - átgondolatlan, sokak számára hátrányos fejlesztések

    - elit kisebbség érdekeinek előtérbe helyezése

    - mocskolódó üzenetek küldőit nem szankcionálják

    - játék szabályrendszerének hiányosságai, felszínessége

    - "kihívóan közösségellenes" játékstílus büntetlensége

    - az újabb világok szabályrendszerének nem egyértelmű, sőt rendre félreérthető megfogalmazása

    - egyes tárgyak biztosította bónuszok félreérthető leírása

    - ha az egy darab programozó szabadságon van (s miért ne a gyors világok befejézésének idején élvezné pihenését), megáll az élet, komoly, eredményeket befolyásoló bugok nem kerülnek javításra, csak egy vállvonás a válasz: nem értünk hozzá... Az, hogy valakinek több havi ideje/pénze megy rá a dologra, az egyéni szoc. probléma

    ... és még sorolhatnánk.

    A játékvezetés/tulajdonos részéről alig-alig érkezik reakció, s akkor is csak a neki(k) tetsző dolgokra reagálnak érdemben. A megalapozott kirikai észrevételek egyszerűen leperegnek róluk, érdemi válasz nincs.

    Elszomorító, hogy még annyira sem telik a legtöbb esetben, hogy sorry, ezt nem tesszük meg...

    Olyan mértékben veszik semmibe a játékosok élszrevételeit (akikből élnek), ami minősíthetetlen.

    Ugyanis hiba lenne azt hinni, hogy csak a "prémes", rendszeresen ősköveket vásároló játékosokból van bevétel. Az oldal reklámbevételeit nagyban befolyásolja a látogatottság, tehát minden egyes játékos anyagilag támogatja az oldalt, aki játszik. Félreértés ne essék, ez nagyon rendben van, hiszen kell - és a kezdeményezés meg is érdemli - a bevétel.

    Sajnos úgy néz ki, a játék túlnőtte a lehetőségeit a jelenlegi gárdának. Nagyon megérett az idő arra, hogy bővítsék a fejlesztők létszámát, javítsák a hibákat, és nem ártana egy értelmes és esetleg helyesen írni tudó kommunikátort is alkalmazni, mert a reakciók színvonala sok esetben kritikán aluli úgy stilisztikailag, mint helyesírás tekintetében.

    Jó példa a "létszámhiányra" a már említett bugok javításának, a support egy hétig tartó hiánya mellett a kvízkérédsek értékelése körül kialakult felzúdulás (erről lentebb részletesen olvashattok).

    Amikor meghírdetésre került, minimális (értsd közel nulla) díjazást helyeztek érte kilátásba, holott aki próbálta már, jól tudja, hogy órákat vesz igénybe.

    Mikor egyértelművé vált, hogy azért rabszolgaként kevesen hajlandók ezt csinálni (természetesen nem lenne meglepő, ha a tulajdonos az elvégeztetett munka eredményéből másik profitot hozó tevékenységbe kezdene), hirtelen kvízmedál lett a jutalom.

    Teljesen jogosan háborodtak fel azok, akik az eddig kemény és valljuk be, idegtépő versenyben szereztek kvízmedált, hogy ez azért durva. Sokan szóvá tették, hogy legalább nevezzék másként az új díjat. Nem, az a kb 10 perces programozói munka, ami egy új medál létrehozásához kellett volna (lemásolni a jelenlegit, új képet, új nevet adni neki) nem állt rendelkezésre.

    Mindez azért, mert nincs egy-két ember, aki megfelelő mennyiségű idővel és lehetőséggel rendelkezhetne alkalmazottként, és viták nélkül, egységes szemlélettel megcsinálná a besorolást.

    Hab a tortán, hogy természetesen a beígért "Hibás kérdés" gomb nem jelent meg az értékelésnél, így továbbra is lehet bosszankodni a helyesírási hibákon, durva tárgyi tévedéseken. Persze érthető ez, hiszen ha minden hibás kérdést kiszednének, nem sok maradna, márpedig valami oknál fogva szükség van a minél nagyobb kvízadatbázisra, még ha szeméttel van is tele.

    Mert az önjelölt kvízadminok nem igazán állnak a helyzet magaslatán, maximum megsértődni tudnak, amikor a fórumon kritizálják a tevékenységüket, s bugyutábbnál bugyutább magyarázatokkal próbálják megmagyarázni a bizonyítványt, ami ugye eléggé silány.

    Pitiáner, kisstílű magatartás ez, ami azt eredményezi, hogy egyre kevesebben fognak játszani azzal a játékkal, ami a legjobb lehetne.

    Amikor valaki, aki szintén jogosan háborodott fel több havi erőfeszítéseinek lenullázása miatt, ami egy hiba miatt történt, és az illetékes épp szabadságon volt, szánalmasnak nevezte a helyzetet, volt, aki felháborodott a jelzőn. Valóban nem jó a jelző, annál a helyzet sokkal rosszabb. Elszomorító...

    Érted haragszom Végzetúr, nem ellened!