waterman#9
annyira örülök, hogy ez másnak is eszébe jut, mert lassan ott tartunk, hogy még a gondolkodást is gép végzi helyettünk. már máshol írtam, de országszerte voltak hatalmas plakátok, büszkén reklámozva, hogy már az óvodában is vannak számítógépek és 3 kiccsávó ott kockult, szépen egyenként a 3 gépnél, egyedül. ezeknek akkora közösségfejlesztő hatása van mint amilyen fejlesztő hatása volt 16kilotonnának Hiroshimára. ezzel a hülyeséggel csak azt érik el, hogy a gyerekek elfelejtik, mi az a logika, elfelejtik milyen legózni, elfelejtenek koncentrálni. egy számítógép kizárja a közösséget és tulajdonképpen koránérő szociális zombikká változtatja a gyereket. így tovább. alsó tagozatban mi kell? színes ceruza, toll, meg fehér papír, amin megtanulja görbíteni a gyerek a betűket, kifejlődik az agyában a megfelelő idegpályarendszer és később nem talpasbetűt ír majd.. a dolgokhoz való hozzáállásunkat nagyban befolyásolja a nyelv amit beszélünk. ha nem tudnak majd írni sem, hogy tudnak majd összefüggésekben gondolkozni? óvodában is inkább fél köbméter fakockával kockázzanak, mint egy monitor előtt ülve kockuljanak. ha nekem lesz fiam lányom úgy kizavarom délutánonként biciklizni, hogy a lába sem éri a földet. még hogy 7colos számológép a gyereknek.
plusz lehet csak én vagyok bogaras, de miben más ez a gép, mint az eee pc-k? kisebb a kijelzője? és ez FÍCSÖR???!?!?! ezzel a hardwer körítéssel kb 2 év alatt akkorát amortizálódik, hogy akkor megint kell venni egy akkoriban divatost. egy kalap szar.