Egyáltalán nem vagyok sötét felfogásu. Ha kicsit kinyitod a szemed, akkor láthatod hogy warez mindig is volt amióta léteznek PC-s játékok. Az hogy egyre kevesebben vesznek most PC-re játékokat, az azért van mert nagyrészt optimalizálatlanok, irányításban konzolosok (én pl. elvárnám a komolyabb játékokat, amik nem 12 gombra vannak kitalálva vagy mennyi...), és másik topikban írták - mintha rá lennének írva hogy vegyél konzolt.
Crysis -t tudták volna jobban optimalizálni, kisebb gépigénnyel (a kieget ha jól tudom úgy is adják ki, dx10 butítás nélkül is), 2x annyian vették volna meg talán...
Lehet primitív módon a warezra fogni, meg hogy gyenge a gép az ilyen játékokhoz. De azthiszem a Crysis sem volt annyira veszteséges (az biztos, hogy konzolon többen vették volna meg, ezért érdemes lett volna arra kiadniuk. Csak legtöbben inkább a cod 4-et vették meg :P Azt érdekes módon képesek voltak optimalizálni (még radeon 9600 pro-val is akadás nélkül fut), lenyűgöző látvány, akció dús játék. Érdekes, nem is panaszkodtak a PC-s eladásokkal, warez miatt. És még neten is lehet simán játszani törtel, mégis egyik leginkább eladott játék.
Emellett az egyik legjobb példa a GTA 4, nagyon jól tudják a fejlesztők, hogy megéri kiadniuk PC-re (mégha nem is hoz annyit mint konzolon). Ha egyidőben adják ki a konzollal, akkor még többen vették volna meg, csakis a konzol gyártóknak éri meg hogy ne adják ki PC-re (vagy egy darabig titokban tartsák).
Nem szeretek ilyenben vitázni, de felháborítónak és undorítónak tartom mikor valaki ilyeneket írogat, hogy warez miatt megfog szűnni a PC-s játékpiac, meg hogy egyre kevesebb játék lesz...
Mindig is lesznek, egy idő után újra előrébb kerül a PC a fejlődés miatt.
És nem igazán érdekelnek a konzol excluzívok (egyrészt nagyrészükkel úgyse játszanék mert nem érdekel, másrészt azokkal is elvagyok(unk) amik jelenleg kinntvannak).
És nem a konzol ellen vagyok. Sokan vannak akiknek jobban megéri. De nem értem miért nem lehet felfogni, hogy tökéletesen el lehet lenni PC-n is, aki több mindent szeret csinálni annak egyáltalán nem biztos, hogy jobban megéri a konzol. És nem, nem csak a warez miatt (természetesen ez is benne van, nem büszkeségből mondom... ha nem lenne nem sok értelme lenne pár dologért fejleszteni amit meg is tudnánk venni), hanem sok más miatt.
Van elég ok, hogy valaki PC-nél maradjon, és az ilyen butító emberek miatt ne váltson konzolra az akinek nem biztos hogy megéri. Had ne kezdjem el sorolni, talán annyi eszed van, hogy elgondolkozz miket lehet 1 PC-n csinálni...