waterman#9
szerintem ez egy ibm marketing valami. összeszámolták az egy évben a neten megmozduló anyag mennyiségét, elosztották a bolygó lakosságával és hogy hihetőbb legyen adtak egy laptopot egy eszkimó kezébe. ezt az adatmennyiséget nem kell tárolni, lévén a létrejövése utáni 2. percben már nem ér semmit. állítom ebben az is benne van, hogy a firefox gúgli gyorskeresőjébe véletlenül elgépeltem valamit, de a gúgli arra is akart találni valamit és túrta az adatokat..
és lőn, papírral tollal számológéppel fegyfegyverkezve:
ez az egész valami blődli. személyenként? vegyük az emberiség felét aki látott már netet, az olyanokat is akik láttak működni számítógépet. 3,5 milliárd ember. szorozzuk össze. 3,5 milliárd terabyte. az 3,5 zettabyte. sg cikk azt írják 2007ben a napi adatforgalom min 5200 petabyte. az egy évre vetítve 1.81 zettabyte. a cikk címe, hogy évente duplázódik az internet adatforgalma. szorozzuk 2vel, 3,62 zettabyte. tehát leszámítva, hogy nem számoltam az emberiség durván felét, és hogy 2007es adatokból extrapoláltam a végső értéket, megkaptam az internet teljes forgalmát. én is generálok havi kb 3 giga nyers adatforgalmat, ebből kb 10 megát mentek le, ha látok pár jó képet a nyuuz.hu-n vagy valahol. ki akarná lemeteni az egészet?