sandor8206#27
azt kell mondjam, hogy szerintem is a begins jobb volt, és lehet az is tele van hibákkal, de ott nem foglalkoztam vele hisz képregényfilm, de ennél a TDK-nál nagy hibának tartom, hogy túl realista (nem bocsátom meg, hogy Gotham "felturbózott Chicago lett" stb)és akkor az ember már nemúgy néz egy filmet. És sajnos a sztori felvitele jó, de valamit elronthattak mert SZÁMOMRA unalmas volt (és perszer vannak még páran,ahogy a fórumokat olvasgatom, persze azok is akik szerint nem)de ilyen ritkán történik, mert a film leköt, de itt megtörtént és ez azt jelenti számomra, hogy nem kötött le a film, hogy "hibákat","észerütlénsegeket"fedez fel az ember, és ott helyben egyből.Nekem két dolog volt ami egyből a film nézése közben megfogalmazódott, és csak lestem:
1.Rendőrfőnök temetésén, senkinek nem tűnik fel, hogy Joker a rendőrsorfalban áll? Filmen megoldható, hisz a kamera utolsó pillanatban rámegy, de a "valóságban" ott áll 10 percet, enyhén kimaszkírozva-SG-n Batman:TDK topiknál kép is
2.Batman megy a batpoddal, vagy 150-nelés simán szétlövi a parkoló autókat, hisz ez egy film és senki nem ülhet benne
és még van pár, és nem fikázni akarom a filmet, de nem tudom valahogy nem sikerült elérni, hogy lekössön és ilyen dolgok ugrottak be egyből, én jobban örültem volna,ha "gyerekesebb" vonalat vitték volna tovább, és nem vagyok batman gyűlölő, hisz begins az egyik kedvencem,de ez az irány valahogy nekem nem jön be
Amúgy a film maga nagyon jó lenne, még így is, de nekem a kompos jelenet betett, az elejétől a végéig, az a jelent.....phúés ahogy olvasgatom sokaknak nem jött be. Nolan "halivúdosodik", küldök neki egy amerikai zászlót és ezért a jelenet miatt írtam, hogy átlagos a film, mert akkor lett volna zseniális, ha Nolan bevállalja és a "valóságot" ábrázolta volna.