Komolytalan#40
"a nokia meg amerikai kézben - nem értem mit akarsz mondani..."
Talán arra célzott, hogy elég vicces dolog az, hogy mióta a Dájcse telekom megvette a matávot, azóta a magyar T-* cégek évről évre több mint 100Mrd Ft értékben vesznek fel hitelt a német anyacégtől, igen sz.r kamatra. Gyakorlatilag annyira szar kamatra, hogy ekkora összegnél bármely magyar kereskedelmi bank 1-2%-al alcsonyabb kamatra adna nekik hitelt. Ami az izgalmas, hogy a hitellel abszolúte semmit se csinálnak, mert masszívan nyereségesek, hanem így elkönyvelik azt a pár milliárd forint kamatot a költségek közé, így az a lóvé adózás nélkül tud kicsorogni Németországba.
"a magyar állam vezetése meg magyar kézben aztán az valami nagy eresztés?"
Ja, csak ne feledd el, hogy a csótányon meg rajtad kívül senki se úgy néz egy államra mint egy cégre. Mivel egy cégnek az az érdeke, hogy nyereséges legyen, és adjon osztalékot a tulajdonosoknak, az államnak meg ugye kicsit más.
"tomcat boltja magyar vezetésben aztán bármelyik pisis netes bolt lenyomja
marketingben - magyarázd már meg mire akarsz rámutatni?"
Most ez nem értem hogy jön ide. Akarsz látni jól menő magyar cégeket? Hát, nehéz ügy. Ugyanis amiket én ismertem, azok már szlovák kézbe kerültek. Hogy mennyire mennek ezek jól, vannak-e olyanok mint egy netes bolt? Egyik tulaja most vett Argentinában vagy hol a rákban pár 100ezer marhát, meg a hozzávaló ranchokat. Kiköltözik ugyanis oda, talán nem véletlenül. Gondolom akármelyik picsa netbolt ezt nem tudja megcsinálni.
"az EU Németországnak jót tett - (export-import) - Magyarországnak jót tett(export - import) - ez neked szar te tudsz jobbat - most akkor mond el nekem, hogy a te terved mi lenne - ez érdekel a legjobban - hogy képzeled el Magyarország szerepét KÖZÉP EURÓPÁBAN??? Na erre marha kiváncsi vagyok."
Aztán ez itt mi a rák? Leírom hogy 6 hengeres motor waze, és én vagyok az okos? Ismersz 2 szót, meg hogy kötőjellel szokták őket írni, aztán máris fasza gyereknek érzed magad.
Hát kérlek, az export-import mérleg az 1 dolog, más kérdés hogy nagyjából 0 körül van mostanában, az EU belépés után. Volt hogy negatív volt hangyafingnyit, vagyis több volt az import mint az export, meg volt hogy pozitív volt. Azért ne felejtsük el, hogy ebbe pl beleszámít az, hogy az ódi ótó kotró motort exportáljuk Németországba, cirka 0% haszonkulccsal. Na jó, nem 0%, hanem mondjuk 2, hogy be legyen fogva az APEH pofája. Így is ódiék fizetnek legtöbb adót, mert hát hogy nézne már ki a papírokban ha nem ők fizetnének, majd utánafirkálunk 2-3 nullát.
Ami a valós export-import-ot illeti, amiből kivesszük, hogy a multi cégek a niggermunkát elvégezve elviszik innen a készterméket bagóért hát az elég siralmas képet fest. Még az átkosban is nagyságrendekkel jobb volt, mivel akkor - hogy hogy nem - volt vevő a magyar mezőgazdasági termékekre, minden mennyiségben. Most meg hiába sírnak a sötétzöldek, hogy jaj biodízel, éheznek miatta az emberek, csak itt rohad a gazdákon minden amit megtermelnek, ha nem adják oda 3 üveggolyóért.