• BlackRose
    #55
    Az erősebb kutyát te említetted... egyébként a társadalom elvileg ezen alapszik és az erősebb kutya nem norma hanem inkább kivétel, ha norma lenne akkor megszünne a társadalom. Sajnos vannak akik élvezik ezt a kivételt, de maga a társadalom nagyobb része nem úgy él, hogy elveszi a másiktól mert ő az erősebb kutya.

    100% a saját agyammal gondolkodom, a filozófiai könyvek csak alapot adnak, hogy egyáltalán gondolkodni tudjak olyan szinten amely magába foglalja a civilizáció vivmáynait legalább is törekszek erre, tiszta butaság azt gondolni, hogy most félüres fejjel képesek vagyunk felfogni a világot és az előttünk levő generációk óriási munkáját nem kell ismerni, mert mi saját fejünkel majd kitalálunk mindent most 3 óra allatt.

    Üdvözlöm az napellem alkalmazását de nem gondolod, hogy ennek a kifejlesztése nem fél óra munka volt, hogy megépíteni a világot és erőforrásokat amelyek képesek a napellemet kitalálni és megfizethető áron megfelelő mennyiségben gyártani elérhetőek lettek volna az előző évszázadok civilizációs fejlődése nélkül. A technológia a megoldás, tisztább és jobb technológia ez az amit én mondok ha eddig nem lett volna világos. A különbség, hogy én ezt az utat és ezt a célt csak a piaci mehanizmusok által tartom elérhetőnek, politikai mehanizmusok éppen az ellenkezőjét fogják eredményezni, hatékonyság csökkenés nagyobb és nem pedig kisebb energiafogyasztásal jár főleg ha fennakarjuk tartani a jelenlegi mennyiségeket. Szaporodás és szélesedés nélkül lehetetlen elérni azt a pontot, hogy ne tegyök tönkre a világot és élvezhessük a szépségeit és egyidőben kényelmesen is éljünk. A jelenlegi technológiával ez nem éppen érhető el, de ez nem azt jelenti, hogy én természetellenes vagyok, sőt egyáltalán nem és inkább látom azt ami elsőre nem látszik, hogy a túlnagy lendület a zöld oldalra éppen az ellenkezőjét eredményezi annak amit a zöldek szeretnének. Valaki egyszer mondta, hogy az út a pokolba jó szándékkal van kikövezve, csak éppen a tudás nem volt elegendő, hogy meglegyen az eredmény.