Transszibériai vasútvonal [a föld leghosszabb vasútvonala]
  • OptimusPrime
    #25
    Nocsak, micsoda topic! :)
    Én idén akartam nekivágni az útnak, de sok minden közbejött, így nem sikerült! :( De talán jövőre! :)
    Az egész expressz, amúgy elképesztő, biztos az életét átgondolja az ember azalatt az egy hét alatt - pedig ez még baráti is, amikor az expressz megépült még a gőzhajtású mozdonyok miatt ennek a kétszerese volt az utazási idő.
    Egyébként érdemes kicsit utánajárni a dolgoknak. Budapesten én egy helyet tudok, aki kimondottan az oroszországi utakra specializálta magát, én is őket kerestem fel, azért jó volt pár tévhitet eloszlatni az utazással kapcsolatban.
    Az első és legfontosabb, az ember nem kell, hogy kötelezően végigülje egy helyben az utazást. Gondolom erre sokan gondolnak így! :) Amióta villamosították Vlagyivosztokig a pályát, minden nap indul vonat Moszkvából, így az utazás bármikor megszakítható - teszem azt kedvünk van Novoszibirszkben várost nézni, de a vonat csak 30 percet áll, akkor meg lehet oldani, hogy a holnap odaérkező vonatra áttegyék a helyünket. Ez szerintem eléggé flexibilis megoldás, amit az orosz medvétől aligha várhattunk volna pár évvel ezelőtt! :)
    Egyébként a visszaút a leggyilkosabb. Azt vonattal megtenni, egyenlő a halállal - meg hát győzze az ember szabadsággal is! :) A visszaút tette be amúgy a kaput, Vlagyivosztokból két út van.
    1. Vissza vonattal - esély nélkül! :)
    2. Repülőgép, ez már barátibb, bár Oroszországot átrepülni is sok idő, de az egy hetes vonatozáshoz képest semmiség, de nyilván ennek a legmagasabb a költsége. Én valamikor nyár elején, de inkább késő tavasszal nézegettem az árakat, akkor átszámítva 9X-ezer forint volt a jegy vissza Moszkvába (elővételben), mert hát csak odáig megy. Onnan meg vissza kell jutni Budapestre is, de mert az ember nem tudja, hogy pontosan mit, mikor akar tenni, ezért nagyon necces retúrjegyet kérni már az indulásnál, ki tudja mikor támad kedve az embernek kiszállni. A helyben váltott meg, ahogy mindenhol a legdrágább itt is. Szóval a repülőjegy teszi ki az utazási költség javát, persze mazochisták mehetnek már vonattal Moszkvába is! :)
    De egy biztos, aki az expresszt végigülni az tényleg mondhatja, hogy a fél Világot beutazta. Én szeretném ezt mondani mindenkinek! :)
    Üdv!
    Prime