#4
Én nem akkor engedélyezném, ha nem tudjuk kimutatni, hogy káros, hanem akkor ha egyértelmű előnyei lennének a dolognak. De egyenlőre az előállítóik által képviselt lobbi anyagi érdekeltségén túl, semmi előnyükről nem hallottam. Amennyire tudom, a kártevők nagyon gyorsan alkalmazkodnak hozzájuk, a magjuk nem csíraképes, hogy mindíg venni kelljen a vetőmagot a GMO cégektől. Ezenfelül tönkreteszik a természetes fajokat, azok beporzásával. A jó terméseredmények sem meggyőzőek igazán, mert általában addig vannak ameddig a kártevők nem alkalmazkodnak.
Ja és mégegy! Ha megengedik, akkor utána remélem mindegyik újat jobban bevizsgálják majd mint a gyógyszereket, mert enni eszik mindenki, a gyógyszerek pedig általában csak a társadalom egy szűkebb rétegét érintik.
Mondjuk az sem lenne baj, ha az élelmiszereken meg feltüntetni kötelelző lenne, ha akár csak valamelyik (0,0001%-nyi) összetevő is ilyen. Ez különben ma sem így megy, éppen ezért már jó ideje esszük őket. Szója szinte nincs is génmódosítás nélküli. Rengeteg élelmiszer tartalmaz szóját, általában GMO-sat.