• Sil78
    #114
    Nem, ez az ún. kulcsszavas keresés. Simán a címsorból lehet vele keresni, gyakorlatilag bármilyen keresővel. Beírod az adott keresőhöz általad létrehozott kulcsszót (pl sima Google g, Google képkeresés gi, stb...), utána amire keresni akarsz, és nyomsz egy entert.
    Időtlen idők óta létezik (a Firefox esetén ez pl Netscape örökség), nem a Google találta ki. Az elkészítéséhez használhatod Firefoxnál és Operánál a jobb egérgombos menüt (jobbklikk az adott oldalon a keresőmezőben, és "Kulcsszó hozzáadása kereséshez", illetve "Kereső készítése"), vagy a keresőplugin-kezelőt (Firefoxnál a fenti keresőmező lenyitható listájának az alján "Keresőszolgáltatások kezelése", Operában Eszközök / Beállítások / Keresés), illetve Firefoxnál könyvjelzőként is lehet ilyet gyártani (Operában az egész a keresőplugin-kezelő részhez van beépítve, Firefoxnál elég szorosan összefügg a könyvjelzőkkel). Amikor nem automatikusan készül, hanem te adod meg a keresőoldal linkjét hozzá, akkor kell ezt a %s-t behelyettesíteni oda, ahova a keresendő szavak kerülnek. Egyébként úgy rémlik, még IE-nél is van hasonló.

    Tulajdonképpen van ebben a Chrome-ban jelenleg olyan feature, amit nem más böngészőkből illetve addonokból ollózgattak össze?