• Epikurosz
    Hát igen.
    Pons és Fleischman kísérletét 1989-ben hajtotta végre, és amint megjelentek az első nyilvános híradások, én már akkor olvastam erről a buborékfúzióról, szemben ugye rigidusszal és rolikával is, akik gondolom a homokban morzsolták akkor a fütyijüket.

A meglepő az egészben penig az, hogy kb. 18 év alatt nem történt előrelépés e téren. Illetve annyi újat látok, hogy most már nem desztillált vízzel, hanem acetonnal próbálkoznak, meg neutronos besugárzással is, ha jól értettem, de eredmény semmi.

Az elméleti lényege a dolognak persze az, hogy a magasfrekivel cseszegetett buborékok összeomlása olyan erővel történik, hogy több millió fokos hőmérséklet és nagy nyomás alakul ki (igaz csak parányi térrészben), melynek hatására beindul a fúzió.

Így elsőre, prosztó szinten minden teljesen logikusnak tűnik, de megint előjön a kérdés: miért nincs előrelépés?

Szerintem vagy kurva nagy lehetőségeket látnak ebben az egyes országok katonai gurujai, és mihelyst valami ígéretest felfedeznek, gyorsan elkezdődik a terelés és a hazudozás, titkolózás, vagy valami gond van mégis az egész elméletével, és nem müxik, vagy müxik, de csak parányi skálán, és gyakorlati haszna zérus.