leszögezem, h nincs bajom a filmmel, sok része tetszett is. :)
a világvége hangulatnál nem a föld megszűnése részre gondoltam, hanem a totális kontrollra.
és a vallási résznél sok információt elnagyol, összemos, félig mutat be.
most azért hirtelen nem töltöm le újra, h megnézzem a konkrétumokat, de pl a perzsa (ezen belül Mithras) kultusznál a különböző verziókból nyilván csak azt említette és akkora részben, h az passzoljon az elmélethez. Aztán ott van a sajátságos értelmezése ezeknek a mitológiai dolgoknak.
Túl hosszú lenne a lista és tulságosan a kályhától kéne magyarázni, ha végig akarnék rajta menni, annyira nem érdekel, h ezt megtegyem, ha az levegőbe való beszélésnek tekintitek, hát az nem az én problémám. :)
mellékesen mondom csak, h vallástudományokkal foglalkoztam, amíg tanultam, azért az a véleményem az, ami. (nem, nem vagyok vallásos, mégcsak hívő sem)
és mivel van alapom a film első részét megítélni, ezért mondtam azt, h félő, ugyanilyen lazasággal kezelt történelmi dolgokat is az emberünk.
ebbe nem szólnék bele, mivel hülye vagyok hozzá. :)
az pedig egy más téma, h nem kell vallásos közegben felnőni ahhoz, h az emberben legyen ellenszenv valami iránt, amely ellenszenv gyökere az adott kultúra valli tanításából eredeztethető.