• rigidus
    #111
    > Mit korábban írtam, hogy ha az egyik betart, akkor ő a felelős a következményekért, nem az ügyvédek, akik kérik a korábban megegyezéssel született óradíjukat.

    A rendszer pedig veletlenul se amely megfelelo urugy leven a rablast legalizalja.

    > Egy elhúzódó per esetén ez szép nagy összeg lehet.

    Hat a lehuzas lehetosegevel eltek is egy negyedevszazados hazassag meg tucatnyi ingatlan elbiralasa utan. Mindossze harom targyalas volt az ugyben.

    > Számolj kicsit utána. Ha havi nettó kb 200.000 ezeret akar keresni, azzal az ügyféltől több mint 600.000 ezret kell kérnie, mert a többi az adó járulék, irodafenntartás.

    Tehat szar dolog a jelenlegi adorendszer es az ingatlanspekulacio.

    > Szerintem egy jogi egyetemet végzett gyakorlattal rendelkező ember munkájáért nem is olyan sok.

    Moralisan az. Lasd: amiota az internet egyre szelesebb korben terjed el, szamtalan ugyved gyakorolja a tevekenyseget moralis alapokon konzorciumszeruen. Pont az ilyen lehuzosdi berugyvedek miatt akik gyakorlatilag elerhetetlenne teszik az atlagemberek szamara az igazsagszolgaltatast.

    > Aki a rendszerben él, annak mindenkinek jó, valakinek jobban, valakinek kevésbé.

    Mit ertessz az alatt, hogy "aki" a rendszerben el? Ki el a rendszerben es ki nem?

    > A kizsákmányolást meg azzal támasztod alá, ha jól értelmeztem, hogy mivel minden munka ugyanannyit ér, mert ugyanannyi életerőbe kerül, tehát ugyanannyit kellene kapnia egy betanított munkásnak is, mint egy tanult mérnöknek. Viszont ez nem így van, ezért kizsákmányolás történik.

    Igy van. Egy reszt ezert, masreszt pedig a Remark altal felsorolt dolgok miatt.

    > Szerintem viszont pont nem az orosz aggresszió a propaganda, hanem az, hogy az amerikai nem az.

    Mindketto propaganda.

    > Kis közösségeken belül van, de globális sőt már két elszigetelt közösség(2 város) esetén se fenntartható. Egy nagyobb város esetén is megjelennek a potyautasok.

    Tehat, a kovetkezo teendo egy olyan aktiv szurorendszer letrehozasa ami a renitenseket izolalja.

    > Pontosan. Alapból ugye erkölcstelen, de HA hirtelen felindulásból teszi akkor elfogadható. Ugyenebben a hozzászólásodban említetted a másik rugalmasítást. Nem volt tisztában a követekezményekkel.

    Nincs is ezzel semmi baj - pont ezert emeltem ki. Ez ma is bevalt gyakorlat, hogy a felelosseg merteket megallapitjak.

    > Erre is megadtam a választ: "Ha meg már akkora a jólét, akkor gépek, a gépeket meg kedvtelésből fogják csinálni az emberek, hogy ne unatkozzanak. Ez az utóbbi, mondjuk pont akkora utópia, mint hogy minden ember egyenelően részesül a javakból.

    A repulo ember is egy ilyen tobb evezredes utopia volt.

    > Álmodozni én is tudok, csak nem szoktam.

    Pedig neha nem art, mert ha nem volnanank akik neha almodoznak meg a szakocanal sem tartanak.

    > Tudod vannak akik nem akarnak gazdagok lenni. Pl én sem.

    En sem.

    > Alapvetően nem rossz. Igazságszolgáltatásnak lennie kell.

    Viszont ebbol meg nem kovetkezik, hogy igazsagszolgaltatast csak bosszuszeruen lehet ervenyesiteni. Babfozeleket is lehet csinal vagy tucatnyi modon, egyik jobb mint a masik es pont ezert van, hogy nem csak az a recept letezik amit ismersz vagy el tudsz kepzelni. Az, hogy a sajat ismereteid es kepzeleteden kivul is van egy vilag nem elutasitani kell, hanem meg ha meg se akarod kozeliteni, legalabb el kellene fogadni a letezeset es hogy masok ismeretei esetleg atfedesben vannak vele.

    Szamomra is van egy olyan vilag ami meghaladja a kepzeleteimet es az ismereteimet. En azon vagyok, hogy minel tobbett megtudjak rola es minl tobbet atadjak belole masoknak is.

    > Annyit kell megfizetnie, amennyi kárt okozott. Ha nem tudja, akkor addig a rabszolgája lesz a károsultnak, amíg le nem dolgozza. Ebben is vannak hibák, pl. maradandó sérülések, gyilkosság nem lehet megfelelően kezel.

    Megint leragadtunk ott ahol eddig mindig is, hogy abbol indulsz ki ami van, de az nem erdekel, hogy mi lehetne.

    Minden gyilkossagnak van oka es/vagy inditeka. A legtobb gyilkossag kozvetlenul vagy kozvetetten kotheto a kizsakmanylashoz es a jelenlegi igazsagtalanul elosztott javakbol valo reszesedeshez. Valassz egy tetszoleges gyilkossagot es en vegigvezetem neked ugy, hogy azt a jelenlegi rendszer kozvetetten vagy kozvetlenul okozta, vagy hatassal volt ra.

    > Tudod néha jobb az, ha nem foglalkoznak másokkal. Afrikának pl sokkal jobb lenne, ha egy betonfalat építenének köré és se ki se be senki, amíg ki nem épül a saját stabil társadalmuk.

    Ezzel az erovel barmely orszag kore lehetne egyet huzni.

    > Jelenleg az folyik, hogy segítsük akit épp elnyomnak. Majd miután kisegítettük hirtelen ő válik agresszorrá. Segélyszállítmányok is érdekes rész. Visszük a rászorulóknak, közben kirabolják őket, tehát egy részével pont a fegyveres elnyomókat támogatjuk. Ráadásul, mivel mindenkit nem tudsz ellátni, ezért tovább növeled a feszültséget.

    Vagyis megint ugyanott vagyunk amirol egyfolytaban beszelek. A fejetol buzlik a hal. Uj tarsadalmi rendszerre van szukseg. Ennek meg vannak a lepesei, meg kell tervezni (egyutt!!!) es kivitelezni. Ha ez volna az erdek mar regen tul lennek rajta.

    > Nem akarlak megbántani, de amit itt leírtál, abból nehezen tudom elképzelni, hogy munkaképtelen vagy.

    Nem munkakeptelen vagyok, hanem foallasban munkakeptelen. Mondj nekem egy munkaltatot a mai vilagban amelyik toleralni tudna egy olyan dolgozot aki 40-60 orat nem tud aludni, majd spontan tor ra a faradtsag es ott alszik el ahol eppen van, akar tobb tiz orara. Ha ez egy korhazi folyoso, iroda, vagy az utca akkor ott. Felebreszteni nem lehet, mert komaszeru alomban van. Allando izomgorcsok, fajdalmak, neha vegtag benulasok kisereteben. Felelossegteljes munkat igy nem lehet vallalni. Viszont mindez meg nem akadalyoz abban, hogy ellassam magamat, akar egy erdo kozepen is. Sot, a tarsadalomban valo elet okozza a legnagyobb kihivast, mivel nem erre van berendezkedve.

    > Ahoz, hogy egy erdő közepén megélj, ahhoz vadásznod/gyüjtögetned kell.

    Ezzel nem lenne gond, nem ez volna az elso az eletemben.

    > Azonban az erdő, a vadjaival együtt valakinek/közösségnek a tulajdona.

    1. Mar ezt is kisajatitottak es felosztottak egymas kozt?? Az eszem megall. Rosszabbak vagyunk az allatoknal.

    2. Krizishelyzetek a tulelesrol szolnak nem pedig a bekeidokben egymastol/termeszettol elvett javak patyolgatasarol.

    > Tehát el kell lopnod tőle.

    Tolvajtol lopni? Mar elelmet lopni is bun?

    > Egyszerre kell favágónak, erdésznek, ácsnak lenni, meg saját magad orvosolni, bekötözni stb.

    Ezek egyike sem egesznapos tevekenyseg es nem egyszerre kell ezeket csinalni. Megint olyasmiben foglaltal allast amit ki sem probaltal vagy meghaladja az ismereteid, kepzeleteid hatarat.

    > Amúgy arra próbáltam célózni, hogy a legszegényebb legelnyomottabb réteg az aki a legjobban meg fogja szívni.

    A vilagert sem azok akiknek az osszes "tudomanya" egy adatbazis rekord egyik mezojebe beutott szamocska - amit nem melleseleg ki tudja ki oriz es hogy gondozza...

    > Nincs tartaléka, jeleleg is a társadalom többi tagjára van utalva.

    Nem lennek en a tarsadalom egyetlen tagjara sem utalva csak nincs mas valasztasom. Ahogy fentebb irtad is, amint vadaszgatnek, halaszgatnek lecsuknanak. Mindez pedig nem abbol fakad, hogy beteg vagyok, hanem abbol, hogy nem egy reti hejanak, farkasnak, vagy medvenek szulettem, hanem embernek. Mar akkor ketrec volt rajtam mikor megszulettem es ezt a ketrecet pont a ho"n ahitott tarsadalom adta ram. Ha szimplan az erdo ragadozo allata lennek senki se akarna bortonbe zarni mert ehes vagyok es az ehsegemen siman vadaszattal akarok csillapitani. De emberkent igen, mert raleptem valamelyik Hatalmas altal a termeszettol elvett teruletre.

    Mert ez a mi fajtank. Egy jol programozhato, kizsakmanyolhato birkanyaj amelynek kivaltsagos tagjai, csoportjai felosztjak egymas kozt egy bolygo teruleteit, eroforrasait es osszessegeben merve beteges eszmekert, tomeghiszteriakert modszeresen pusztitjak egymast. Mindezt a termeszet "csodajaval" az 1.6 literes kaposztaval a fejukben. Meg egy nyomorult foldigilisztanak is tobb esze van ennel mert se a kolykeit, se a sajat fajtarsait nem irtja. A tragedia pedig az, hogy minderre agy nelkul is kepes...

    Kedves Ghoosty! Mi vagyunk az evolucio szegyenei "intelligens" aggyal a fejunkben. De fokent azok akik mindezt tudjak, engedik, hagyjak, helyesnek tartjak es masokat is arra probalnak osztonozni, hogy a birkacsorsat nem szep dolog elhagyni.

    Es en kerek elnezest ha szemelyeskedtem.