Ghoosty#110
"Az elso "en", a masodik "en" es a harmadik "en". A vilag korulottem forog..."
Tudod néha jobb az, ha nem foglalkoznak másokkal. Afrikának pl sokkal jobb lenne, ha egy betonfalat építenének köré és se ki se be senki, amíg ki nem épül a saját stabil társadalmuk. Jelenleg az folyik, hogy segítsük akit épp elnyomnak. Majd miután kisegítettük hirtelen ő válik agresszorrá. Segélyszállítmányok is érdekes rész. Visszük a rászorulóknak, közben kirabolják őket, tehát egy részével pont a fegyveres elnyomókat támogatjuk. Ráadásul, mivel mindenkit nem tudsz ellátni, ezért tovább növeled a feszültséget.
"> Hidd el, ha hirtelen drasztikus változás lesz, akkor te fogod a legjobban megszívni, mert nem tudsz alkalmazkodni.
Ellenkezoleg. Kevesbe fogom megszivni mint azok akik nem tudnak gondoskodni magukrol. Nekem ez mozgasserulten sem okoz gondot. Ha extrem krizishelyzet lesz, netan ehinseg, akkor sem fogok ketsegbeesni, falun nottem fel. Nekem egy bicska, egy doboz gyufa, meg egy satorlap is eleg, hogy feltalajam magamat akar egy erdo kellos kozepen, de az a nehany szazezer ember akik itt elnek korulottem ebben a varosban, valszeg nem. A tobbi ~60 milliorol nem is beszelve."
Nem akarlak megbántani, de amit itt leírtál, abból nehezen tudom elképzelni, hogy munkaképtelen vagy.
Ahoz, hogy egy erdő közepén megélj, ahhoz vadásznod/gyüjtögetned kell. Azonban az erdő, a vadjaival együtt valakinek/közösségnek a tulajdona. Tehát el kell lopnod tőle. Viszont ha mindenki ezt teszi akkor hamar el fog fogyni. Ekkor következik be az igazi probléma. Ekkor kell alkalmazkodni. Egyszerre kell favágónak, erdésznek, ácsnak lenni, meg saját magad orvosolni, bekötözni stb.
Amúgy arra próbáltam célózni, hogy a legszegényebb legelnyomottabb réteg az aki a legjobban meg fogja szívni. Nincs tartaléka, jeleleg is a társadalom többi tagjára van utalva. A hirtelen lecsökkent erőforrások(kaja) esetén ők nem fognak kapni.