Michel de Nostredame & Próféciái
  • forrai
    Mielőtt megbántanálak, a kriptográfus "titkosírás fejtő".
    A háború alatt angol matematikusok végezték.
    Azt hiszem belenéztél a Fermat sejtés topikomba. Ott azt feltételezem, hogy Fermat a tételét, vagyis hogy a sejtése megoldása végtelen, nem rendezhető irracionális egészek halmaza, úgy jelölte, hogy nem tett pontot, legfeljebb csak vesszőt utána.
    Az eredeti beírása eltűnt, a szerkesztő vagy a szedő amikor a fia kiadta, furcsa írásjelet tett a végére
    Hiszen hogy néz ki az előző mondatom is, pont nélkül a végén? Úgy nem is publikálható!
    Valszeg ez a félreértés okozta, hogy a mai napig valójában senki nem fejtette meg az ő üzenetét. Az olyan állítás pedig, hogy azt valaki már megfejtette, legtöbbünk számára ellenőrizhetetlen, mások számára meg érdektelen.

Ez történik Nostradamussal is. Mindenféleképpen magyarázzák.
    Egy- két dolgot azt hiszem meg tudtam érteni, például, hogy a neve is anagramma: =Michelle de Astre Monde, vagyis Miska a csillag világból.
    Ezt egyébként a nagyapja adta.

Egy magyar jóslatát is azt hiszem megértettem, amit beírtál, hogy az Zrinyi Miklos és a Szulejmán szultán hónapokkal később beköszöntő hősi haláláról szól.
    Ha az igazán az övé, akkor nagyon meglepődöm (és csak azért se hiszem el.).

Most a 67-es rajzot szeretnénk megérteni. De messze vagyok bármitől még. Úgyhogy lehet, hogy nem minden beírásodra válaszolok, hanem morfondírozok rajta, kérdezősködök tőled..
    És talán egyszer megérthetjük.