• Komolytalan
    #13
    Mindenben lehet lassú sz.rt csinálni, még assemblyben is. Egyszerűen arról van szó, hogy a flash alapban "full-screen" (vagyis inkább full-movie) antialiassal renderel, szoftverből. Ezenkívül 1/20 pixel pontossággal lehet rajta mindent mozgatni. Ráadásul a flash nem használ 3D gyorsítást, mert attól platformfüggetlenebb. Silverlight for linux, hmm?
    Most ha valaki úgy építi fel az animációját, hogy 28 átlátszó réteg mozog egymáson a teljes képernyőt lefedve, az lassú lesz. Ellenben ha odafigyel mondjuk a pixel igazításra, akkor ki is kapcsolhatja az antialiast, és rögtön 10x renderelési sebességet kap. Ezt te is megteheted egyébként, ha az oldal készítője nem tiltotta le, jobb katt a flash movien, és quality/low. Ez semmi mást nem csinál, csak antialiast állít.
    A böngésző hulladékságát tükrözi, hogy nem bírja egy plugin (ami számára egy process) processzor igényét korlátozni, így 1-1 ramatyul megírt flash banner miatt belassulhat az egész gép. Nem kerülne semmibe se az adblockhoz hasonlóan egy pici controlt tenni minden flash movie fölé, ami mutatná hogy mennyi prociidőt eszik a szál, és ezt le lehetne korlátozni.
    Megjegyzem egy-egy rosszul felépített html oldal simán képes ugyanígy lassú lenni. A flash sebessége (AS3.0) már partyban van a JAVA sebességével. Nem is csoda, tiszta java az egész felépítésileg (csak hogy ne ECMAcska meg hasonló bűvös szavakat használjunk). Lehet benne realtime jpg encodert írni pl. A jpg encode nem beépített parancs, hanem meg van írva, hogy erre toljál 3 bitet, meg azt XOR-oljad 28-al, mindezt a több 10-100 sort ismételd pixelenként. Szóval már rég nem igaz az, hogy 1 másodperc kb 1000-10000 flash utasítás, mert ettől már nagyságrendekkel jobb a számolási kapacitása.
    Silverlightot meg nem ismerem, de nem is igazán fogom, mert MS szarból elég az a gépemre, amit muszáj felrakni. Elég azt tudnom, hogy +1 vizsuál stúdiós "plugin" nyelv, vagyis valami mammut kód, mögé kell rakni 3 millió dollár értékű szervert, hogy kirakjon egy comboboxot. Köszi, nem kérek belőle. Jó nekem a java szerű AS3, mellérakom az ingyenes php+postgres vagy mysqlt, meg van már pár ingyenes media szerver is, fejlődnek szépen, gondolom MS azért is kér pár milliót procinként.