A második bekezdésed mondanivalójával nagyjából egyetértek, mert ezen a téren szerintem is nagy az igazságtalanság.És a kisebbségeket túlságosan óvatosan kezelik, félnek a kérdéssel foglalkozni, mert könnyen az állásukba kerülhet,mind a politikusoknak mind a rendőrségnek,ha felmerül a faji megkülönböztetés gyanúja.Annyit hozzátennék,hogy a nem kisebbségi bűnözőkkel is gyakran túl lazán járnak el.Sokan úgy érzik,hogy ki vannak szolgáltatva a bűnözőknek és semmit nem tudnak tenni a rendszeres lopások,stb... ellen.
A többire röviden összefoglalva:Tényleg sok a baromság,meg a felelőtlen költekezés manapság,de ennek egy részért például szembenállás a felelős.Az egyik fél elindul egy bizonyos irányban ,de a másik lerombolja azt.Nyilván egy másik nagy részét pedig az előrelátás/hozzáértés hiánya teszi ki vagy éppen a korrupció,ami ellen jobban fel kéne lépni.Ugyanakkor nekem az a benyomásom ,hogy túl nagy az általánosítás a hétköznapi emberek részéről,túl könnyen alkotnak véleményt valamiről,pusztán pletykák alapján,anélkül ,hogy elgondolkodnának és megpróbálnák több nézőpontból alaposabban megvizsgálni a dolgokat.ÉS ez szerintem pl erre a kuruc.info-ra is igaz.És emiatt nincs mindenben igazuk.Pl lehet ,hogy az egyik intézkedés amit a kormány be akart vezetni hosszútávon pozitív hatással lett volna mindenkire,ugyanakkor rövid távon nem lett volna hatása,de sokan mindent csípőből elutasítottak mert kicsit többet kell fizetni.De pedig pénz nélkül nem lesz javulás.Erre néhányan kapásból rávágnátok,hogy így is eleget fizetünk miért nem osszák el jobban a befolyt pénzt,nah erre nemtok mit mondani ,mert valszeg tényleg el lehetne osztani jobban,kérdés ,hogy mire lenne elég.De pl ez is csak feltételezés,látni kéne a teljes költségvetést, hogy valami fogalmunk legyen róla,lehet valahol fent van.(nah ez nem lett olyan rövid, mint amilyenre akartam )