kvp#40
"Mivel szerintem csak úgy letölteni nem fogsz tudni egy RedHat Linux-ot,"
Akkor maradnak a valodi FSF tamogatasu linux-ok, pl. a Debra and Ian's linux (debian) vagy valamelyik leszarmazottja, pl. az ubuntu.
"Persze az otthoni felhasználó ebből általában nem sokat érez meg, mivel úgyse kell neki a céges változat, a support, ott a közösség, a doksik. Max, ha előfizet a cedegára..."
A cedega is ingyen van, csak le kell forditani. Erre is van megoldas, tehat a forraskodot kapja meg a felhasznalo, es onnan fordit. Igy mar ingyenes. Vannak olyan linux verziok, ahol alapbol ez a termeszetes megoldas.
"Szerintem a windows nem a jatekokbol fog megelni a jovoben, arra ottvannak a konzolok, ami mar manapsag olcsobb/jobb mint egy hasonlo teljesitmenyu pc."
A windows az office ceges futtatasabol el. Viszont a windows live rendszer es az xbox live ugyanazt a megoldast fogja hasznalni, foleg ha a windows is megkapja az xbox360 hypervisor-at. (ez a konzol masolasvedelmi rendszere) A microsoft mindig is kooperalt a szabad forraskodu fejlesztokkel. Fogta az otleteiket es zart forraskodukent adta el oket. A legjobb pelda a windows tcp/ip stack-je, ami a bsd unix-bol szarmazik.
ps: Ma egy xbox360 teljesitmenyu pc kb. 75 ezer forint, es meg egy otthoni felhasznalasra belott windows-t is adnak melle. A monitor arat nem szamoltam bele, a full hd plazmateve ara sincs benne az xbox360 araban. Arrol nem beszelve, hogy valamiert szinte az osszes mmorpg pc-re jon ki, ami jelenleg a jatekipar egyik legjobban jovedelmezo es legnepszerubb terulete.