• vajon kiki
    #106
    linuxra minden területen van vagy több 100x annyi alternatíva mint a többi rendszerre (értsd: windows, osx) pontosan azért mert nyílt az egész.. ott van a blender, maya renderelésre, fotosopp natívban unixra lett megírva, GIMP is eredetileg csak később fordították át..

    irodai munkára ott az openoffice.org de van vagy 200 szövegszerkesztő prg amik mind tudásban, mind méretben nagyon keményen rávernek a microsoft officera..

    ezenfelül pedig van vagy 3 féle alternatíva hogy hogyan futtassunk windows alkalmazásokat linuxon belül:

    ott a wine, amivel natívban linux ablakon belül windows programok futnak:

    Macromedia Flash MX pl.: nekem olyan szépen fut egy P2-es gépen 256 mega rammal linuxon wine-nal, hogy a Micro és a Macro programozók is maguk alá piszkítanának örömükben és elélv*znének a gyönyörűségtől meg a szoftver requirementstől.... pofátlanságból a windowsos Total Commanderrel vezérlem a Linuxomat !!!

    ott a VMware workstation ami komplett windowsokat futtat , valamint erre ott a XEN is ami nyílt forráskódú és teljesen ingyenes is.

    egyes jobb linux disztróknak pedig pl.: hogy mást ne mondjak de a multilanguage funkciói pedig olyan szinten megalázzák a fizetős windowsxp és viszta hasonló irányú próbálkozásait, hogy az már szinte fájdalmas.

    úgyhogy végeredményben csak annak nem jó a linux munkára aki nem is akar dolgozni.