• Amergin
    #6622
    Egyszerű: game options -> use counters leveszed a pipát és máris a sematikus ábrát látod.
    Az annektálás sokkal bonyolultabb.
    1. Ha úgy támadsz, hogy a célpont nem lép be egy szövetségbe sem, akkor biztosan annektálható, amikor győzöl. Pl. Olaszországgal még az angolokkal, franciákkal való hadbalépés előtt támadod meg a görögöket, akkor nem lépnek be alliednek és annektálhatod.
    2. Ez egy megfigyelés. Németekkel ha "GYORSAN" győzöd le a megtámadottat, akkor úgy látom 50%-nál több esélye van annak, hogy annektálhatod, nem számít, hogy belépett már alliednek. Nem biztos, van benne véletlenszerűség. Pl. visszatöltöd a mentett állást és az egyik esetben annektálhatod, a másik esetben csak megszállni tudod.
    Ez igaz a következőkre: Lengyelország, Dánia, Luxemburg, Norvégia, Jugoszlávia. Egyébként a megszállás történelmileg hitelesebb, mint az annexió, így én nem is bánom ha nincs annektálás. Ismereteim szerint egyedül Luxemburgot annektálták de facto a háború alatt. A többi országot valamilyen helyi kormányzati szerv irányította, még ha az teljesen német volt is. Többnyire azonban kollaboráns kormányokat alkalmaztak.
    3. Fontos, hogy a fővárost te szálld meg, mert csak így annektálható (megint csak megfigyeléseim szerint). Például, ha Jugoszláviát úgy foglaltam el, hogy Románia felől (aki már axis akkor) foglaltam el Belgrádot és így az román megszállású lett, akkor hiába győztem pár nap alatt nem engedte annektálni.
    4. Belgiumot, Hollandiát, Franciaországot azért nem engedi soha annektálni, mert azoknak gyarmataik vannak és a kormányuk úgymond "elmenekül oda", így csak megszállni lehet.