BlackRose#28
Rendben... tehát van olyan felhasználó akinek nem elég az akkor vesz többet, ha beköltöznél akkor vennénk többet, itt persze most az a kérdés, hogy az átlagfelhasználók milyen sávszéleséggel rendelkeznek és nem pedig, hogy minden 1000 felhasználó akát a 100Mbps-t is kitudná használni. Szóval én egy szóval sem mondtam, hogy nem kell 60Mbps vagy miért ne akár 100 is, legyen ilyen is ha valakinek kell de, hogy mindenkinek ilyen kell az hülye duma, különben valaki irta , hogy az átlag japán usernek havonta 8GB a forgalma, nem tudom de az én esetemben ritkán vagyok havi 40GB alatt és mindezt 4Mbps-en úgy, hogy egyáltalán semmi gondom sincs, a nagyobb letöltések mennek még alszok vagy még a munkában vagyok és készen várnak a gépen mikor leülök, a kisebb letöltéseknél meg néhány perc nem a világ vége. És ha szükségem lesz pl. HD streamingre akkor majd veszek nagyobb sávszéleséget, jelenleg erre nincs szükségem.
Különben pl. érdekes egy dolog miért nem vezetnek be "variable bit rate" csomagot, pl. 2 vagy 4Mbps csomag amelyet lehet burst módba tenni és csak akkor fizetnéd a különbséget amikor használod, pl. 4Mbps csomag a számolás egyszerűsítése kedvéért legyen 10 EUR, 20Mbps pedig 50 EUR havonta, tegyük fel, hogy a hónap 20%-ában burst módban netezek és 80% normál akkor fizetek (0.2 x 50 + 0.8 x 10 = 18 EUR) és nincs semmi gond. Szóval inkább ilyen dolgokon kellene gondolkodni és akkor meglenne mindenkinek a megfelelő sávszélesség akkor amikor szükséges és csak akkor fizetné ha használja.