BlackRose#15
Ezzel most nekem az a bajom, hogy baromság. Először is, a Japán vagy Korea-i eredmény kb. olyan, hogy "nézd turista (emeletes) busszal megyek melóba..." először is lehetetlen kihasználni (elméletileg nem de praktikusan igen), másodszor is ha kilehetne használni akkor sem lenne alkalmazható mert ha csak 10% Japán 100%-al netezne az lebénítaná a Japán infrastruktúrát...
Na most nézzük csak az amcsi eredményt... szóval ott ahol legalább a Japán vagy Kóreai népsűrűség fele található ott érezhetően több a 2.x Mbps-nél most persze ha elképzeljük, hogy az USA lakosságának legalább 10-20% viszonylag ritkán lakott területen él akkor ez a 2.x Mbps nem is rossz eredmény, és biztos vagyok benne, hogy ha mindenki 100% használja akkor is megvan az infrastruktúra az országban. De nézzük csak az igazi kérdést és a választ... elég e ez az amcsiknak... két úgy látszik igen, mert ha nem lenn elég, ha 60 Mbps-re lenne szükség akkor azt a cégek meg is csinálnák, mert amire szükség van azt el lehet adni és amit el lehet adni az pénzt hoz a konyhára... szóval elég e 2.x Mbps a válasz egyértelműen igen. Hogy 1 év múlva vagy 5 év múlva mennyi lesz az elég azt nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy meglesz akkor is. Nézzünk csak körül egy picit a neten, az amcsik uralják a netet, a leglátogatotabb portálok, honlapok, keresők, stb. mind ott van... tehát az infrastruktúra megfelelő.
Végül is nekem 4Mbps netem van és mondhatom, hogy nem is tudom mit lehet jelenleg kezdeni magánfelhasználóként ennél többel, a néhány GB-os letöltések is max néhány óra allatt megvannak és ilyen dolgokat nem tölt le az ember minden nap. És nem tegnap kezdtem netezni hanem már 10+ éve és napi 16 órát vagyok neten vagy a közelében (8 órát a munkahelyemen) a net nélkül nem tudnám elképzelni a modern életet, információk nagy részét a netről szedem, stb. és fejlesztő vagyok aki 20+ éve ezzel foglalkozik. Na most ha nekem a 4Mbps elég sőt mondhatom akár sok is akkor azt magyarázza meg valaki, hogy az átlag usernek miért lenne szüksége 63, 49 vagy 17 Mbps-re?
Persze az amcsik az elmúlt években elég sok mindenben komolyan összeszarták magukat (de nem csak az amcsik) úgyhogy szép dolgokat nem igen mondhatnák az amcsikról jelenleg, szóval felejtsük el, hogy amcsik vagy akárki, mert ez egyáltalán nem fontos, az amire a választ kell megtalálni, hogy ha szükségem van e valamire akkor elfogadható feltételek között meg e tudom kapni... és igen ott is kaphatok 20Mbps ha kell, persze nem egy 300 lelket számláló Mississippi városkában, de az biztos, hogy a 2-4 Mbps az kb. legtöbb helyen kapható és ez JELENLEG elég is az otthoni felhasználóknak.