• sztyui2
    #17
    Nekem ilyen gépem van:
    A kromatikus abberációról annyit, hogy tényleg megvan, de sztem abszolút tűrhető mértékben, és a panasonicnál is ott van.
    A zoom-mal, egyáltalán nincs probláma, sztem gyorsan végigjárja a zoomot, meg egyébként is két szintben lehet a gyorsaságát állítani a zoomnak, és gyorssal egyáltalán nem zavaró. Én a zoom miatt még semmit nem késtem le:D
    Telénél a sötét sarkokat én még nem tapasztaltam, de lehet hogy más igen, erről nem tudok nyilatkozni, nálam nincs:D
    A kezelőfelület sztem nagyon jó. Gyorsan meg lehet szokni. És nem lehet eltévedni benne.10perc után megtanulod.
    Az akksi egész sokáig bírja, bár tény, hogy bírhatná tovább is. Nekem egyedül azzal van bajom, hogy 4 óra, mire feltöltődik, és az sztem elég sok. PL a mobilom akksija másfél óra alatt töltődik fel, és ráadásul úgy, hogy be van mellette kapcsolva. A H50-nél meg ki kell venni az akksit(az akksifedél nagyon jó minőségű, bátran nyitom ki minden kártyaolvasásnál és akksitöltésnél, nem félek, hogy egyszer elhasználódik)
    Az EVF tényleg nem valami jó, a kijelzőhöz képest. Az EVF tényleg lehetne nagyobb, mert elég kicsi, de a legtöbben úgyis a gyönyörű kijelzőt fogják használni. AZ EVF felbontása nagyon jó, nem is látod a pixelekt egyáltalán, csak tényleg annyi a baja, hogy kicsi a felülete. Bár sztem ne az EVF alapján válassz gépet. Azér annyira nem rossz a H50-ben, hogy emiatt válassz FZ28-at.

    Sztem az FZ28 ellen, nagyon jó érv lenne, és a H50 mellett:
    1/4000-es záridő(tényleg nagyon gyors a gép, nem maradsz le semmiről, nagyon gyorsan megcsinál mindent)
    Az LCD a sonyban sokkal jobb
    Van Nightshot(bár én nem nagyon használom, de te lehet használnád)
    A tekerőtárcsa is nagyon jó, bár az FZ28-nál van joystick, sztem a tekerőtárcsa sokkal jobban használható.
    Erősebb vaku!

    FZ28 előnyei:
    18x-os zoom(én is sokat gondolkoztam rajta, de inkább hanyagoltam azt a 3x-os zoom-ot. Annyira sztem az nem számít.
    Jobb videófelvétel
    RAW

    A memóriakártyát szándékosan nem mondom, mert kb 1-2ezer forint különbség van az SD és a Memory stick között, ami szintén nem olyan ár, vagy olyan tényező, ami miatt megérné másik gépet választani, hisz nem félévre veszed:D