Zeitgeist - Korszellem
  • Balumann
    #176
    Az a baj hogy legtöbben még mindig csak idióta összeesküvésnek tartják ezeket, ami hozzá kell tenni nem ok nélküli. A film abba a hibába esik, hogy mindent úgy közöl, mintha MINDEN szándékos lenne, és hogy CSAK 1-1 bizonyos célt szolgált. Amikor megnéztem azthiszem írtam is, hogy bár az 1. meg 2. rész teljesen hülyeség, a 3. részt meg az Addendumot mindenképpen érdemes megnézni. Azóta kicsit úgy vagyok vele, hogy ez nem az a film, amiből az ember valóban megért mindent, hogy mi miért történt illetve történik. A helyzettel kapcsolatban igazságokat mondanak, de a következtetések nem minden esetben fedik a teljes valóságot, mert az nem ilyen fekete-fehér.

    Olvassátok el az általam legutóbb belinkelt Drábik János írását, akkor szerintem megértitek mire gondolok ezekben (főleg Amerika háborúba lépésel kapcsolatban, Izrael illetve cionisták szerepével kapcsolatban).

    Az persze a másik probléma, hogy legtöbben eleve úgy állnak ehhez, hogy ezek olyan összeesküvések elméletek, amik szándékosan faji gyűlöletet (ugye cionisták, zsidók), kormány és amerika ellenességet keltenek, félrevezetnek, meg csak saját érdekeiket akarják érvényesíteni. Ami szintén mondható egy jó hozzáállásnak, de ezeknek az elkerülésével pont azt érik el, hogy egyoldaluak maradnak. :D
    Sajnos ez a hozzáállás jellemző a holokauszt-revízionizmussal, és még sok mással kapcsolatban is, holott aki olvassa ezeket, pontosan tudja, hogy amikkel támadják őket azok hazugságok.