Zeitgeist - Korszellem
  • Bandew
    #165
    De pont ez az! Hogy őszinte legyek én nem hiszek a "marhaságokban".
    A mai világban nem tudjuk megállapítani mi a marhaság és mi nem az. Éppen ezért (akárcsak az elméleti fizikában) magunknak kell az agyunkkal megalkotni egyfajta minta-elméletet, ami ráillik a mai világunkra. Namármost, ha a ma elfogadott nézetet vesszük alapul, ami a TV-ből, meg a körülöttünk levő dolgokból áramlik felénk, akkor az (logikusan végiggondolva!) baromira nem passzol a mai világunkhoz. Egy olyan világban, ahol terrorista cselekedetre hivatkozva, bárminemű ésszerű bizonyíték nélkül, pár hét alatt letámad egy ország egy másikat, ott valami nagyon el van b@szva! A Zeitgeist (akárcsak a szuperhúrelmélet) egyfajta mintát ad a kezedbe, ami "matematikailag" a legjobban passzol a mai világra. És ha egy picit is megfigyelem a dolgokat, akkor azt kell mondjam nem marhaság, hanem ráillik a világunkra.
    Tök jó példa erre az úgynevezett "történelem", amit mindenki tényként kezel, és senki nem gondol abba bele, hogy semmi okunk sincs feltételezni, hogy nem manipulálták történelmünk során vagy 1000x! Persze nem azt állítom, hogy így lenne (azért valahol csak belepiszkálhattak picit), csupán arra akarok utalni, hogy semmi sem bizonyos, ami a múltban történt. Ami bizonyos az csakis ma létezhet. A mai agyunk, a mai gondolataink és tudásunk. Ez az, amire alapozhatunk, sőt alapoznunk KELL!
    A Zeitgeistben lehet, hogy sok dolog nem igaz (persze nem tudhatjuk melyikek), de a képletük rendben van, nagyon is bizonyítható, és számomra nem is az a lényeg, hanem a Venus Project. A Zeitgeist csak arra van, hogy lerombolja a buta emberek identitását, de a Venus Project teljes egészében tudományos, éppen ezért bárki megértheti.

    Épp ezért nem értem miért veszik az emberek a fáradtságot, hogy sok-sok munkával létrehozzanak egy cáfolatot, amely ugyanúgy forrásokból táplálkozik, akárcsak a Zeitgeist. És akkor én ott állok, látok magam előtt a két darab, egymásnak ellentmondó feltevést! Most mit csináljak? Az egyiket csak valami útszéli csavargó mondta, a másik meg egyenesen a wikipediaról jött! Ilyenkor egyszerűen ÉN eldöntöm a zagyammal, melyiket tartom valószerűbbnek (nem valósnak és megingathatatlanul igaznak!) és onnan figyelek TOVÁBB!
    Már megtanultam, hogy semmiben sem szabad vakon hinni, mert bizony néha vannak meglepik az élet minden területén. De nem tagadom, számomra a VP most a #1 filozófia, de nem a végső.