• Kis-Bob
    #79
    Nos, gondolj, amit akarsz! Az egyetemeken nincs értelme (és nálunk nem is tették) propagandát oktatni. Tőlem aztán lebetonozhatod az egész országot. Nyugodj meg, nem vagyok aktivista, és még csak fanatikus környezetvédő sem. De láttam, amit láttam, tanultam és olvastam amit kellett.

    Elolvastam az általad idézett dolgot. Nos, Én elfogadom, hogy T. Moldova úr így nyilatkozik, de egyetérteni nem tudok vele. Számos tudományos dologgal nincs tisztába. Az új vízkezelési-szabályozási elveket pl. egyáltalán nem is ismeri, vagy ismerte abban az időpontban, amikor írta a cikket. Világos az, hogy a szlovákok nyereséget szereznek belőle, de milyen áron? Felvállalnánk, hogy a Duna élővilága átalakuljon? a természet és tájkép teljesen degradálódjon? Csupán azért, hogy az ország összfogyasztásának 5%-át nyújtó áramtermelő eszközt üzemeltessünk? Elárulom, hogy nem számít ez a mennyiség semmit. Az energiaigényünk 60%-át importáljuk. Az erőmű múlandó, a természeti érték időtálló. Turisztikai értéke sokkal több hasznot hoz. Nem firtatom Moldova Úr tájékozottságát, de sok helyen demagógnak tartom. Ez az én véleményem. Nyilván létezik egy ellenvélemény is. Én más megoldást keresnék energia előállítására, nem ezt tartom a megfelelő útnak. Innentől kezdve mindenkinek a maga szíve-joga eldönteni, hogy mit akar. Én azt mondom: hál' Istennek, hogy nem épült meg.

    A politikát inkább kihagyom az egészből, mert engem az nem érdekel, sőt, az oroszok sem.

    http://www.irodalmiakademia.hu/scripts/DIATxcgi?infile=diat_vm_talalatok.html&locator=/dia/diat/muvek/html/MOLDOVA/moldova00073a/moldova00073a.html&oid=106826&session=1166866044)