• RealPhoenixx
    Dez: az ocso szunetmentes xar, csak par pillanatig birja ilyen gepen (marmint ami van), a 8G ram meg ocso volt, igaz, en meg 50e-ert vettem (mert markas), de ez van.
    Mindenesetre a kovetkezo gepem, mar biztosan rammal lesz telepumpalva, es valszeg inkabb nezek valami olcsobb server lapot, amibe sok viszonylag olcso ramot lehet belenyomkodni (csak nehogy kiugorjanak *hehehe*), oszt azon lesz minden nyomi program (etc), ill. a rendszer pedig csak kulon buszon csungo hardwerre fogom pumpolni (igy valszeg raid 0-as lesz).

Es 2*4 raid nulla winchit baszkuralok bele oprendszeres raidbe, vagyis vagy 0+1-be vagy 5-be :)
    *az egesz elgondolas alapja: megbizhatosag, hibajavitas, nagy sebesseg, es megfelelo ar/teljesitmeny viszony*

NB: multkorjaban nezegettem valami server lapokat, es talaltam olyant, amibe ha nem is tobb szaz G ramot lehet pakolni, de akkor is sima DDR2-esek mennek bele, az ECC modszer pedig nem vagom miert nem pusztulusz ki, hiszen elegge gyopar, es xar, most vagy csinalnanak valami normalisat, vagy pedig inkabb lennenek jobban preferalva a desktop lapok is, es valaki csinalhatna mar olyan programot, amely szoftveresen biztositja a ramoknak a hibajavitasat, mint ahogy a microfos reszerol van biztositva szoftveres raid lehetoseg szinten, es ez esetben pedig nem lesz a raid tomb hardware fuggo, etc