• Palinko
    #465 nekem voltak tapasztalataim xp alatt egy írás közben elrontott cd, kifagyasztotta a rendszert, próbálgattam nem hardware hiba mert van 2 olvasóm és mindkettőnél csak nem léphetett fel ugyan az a hiba :)

Hát ha marketing fogás, ígérgetik az sem jó
    Hirtelen mindent felforgatni az sem jó
    Igen ismét az arany középút :)))

Azt hiszem ide tartozik néhány gondolatot másolok ahonnan a cikket hoztam:

"

Szerencse, hogy nem a pénz irányítja a dolgokat :(

Érdekes, ahol normális tervet készítenek az átálláshoz, ott minden zökkenőmentesen megy."

most készüljetek fel 2 hosszabb komment jön :)

"van egy nagy bökkenő. az önkormányzatoknak kötelezően sok programot kell használni. ezeket a mák-tól kapják ingyen, de kötelező ezekeh használni. vannak olyan programok, amik 10-15-20! évesek. ezek abban az állapotban vannak, mint amikor megírták, esetleg frissítetek rajta egy kicsit. (pl befesz, ami clipperes). még dos alá írták. nem adnak ki egy normális win es programot sem, inkább kinlódjon vele az ember, meg vegyen 25 ezer forintos lézer nyomi helyett 150-ért mátrix nyomtatót, ha elromlik;- akkor gondoljatok bele, mennyi idő lenne az 50-60 éves programozóknak linux alá írni egy pl könvelő, vagy tárgyi eszköz nyílvántartó programot?.

én is jobban örülnék, ha nem az MS új zsebére ( ugyanis már tuti tele van zsével, tehát új kell) költené az ország azt a sok pénzt."

ÉS

"nem kell mindenhez programot írni. könyvelő program pl. van dögivel a piacon. tudom, mert a párom könyvelő.
    ugyan lennének olyan programok, amiket át kéne írni, vagy teljesen újakat kellene csinálni, de szerintem ezeknek is akad a piacon megfelelőjük (akár ingyenes, akár fizetős formában). Lényeg, hogy hosszútávon sokkal kifizetődőbb lenne nyílt forráskódú oprendszert/szoftvereket használni.
    és ne mondja nekem azt senki, hogy a 25 milliárdból nem telne egy ilyen átállás megkezdésére - még ha ez új programok megvételével/leprogramoztatásával is jár - , mert akkor le is fosom a bokám"

Véleményem ha előbb utóbb úgy is meg kéne írni az új programokat ha azok tényleg ilyen öregek akkor kár azzal takaródzni hogy azért nem váltanak mert újra kell írni a programokat, a közel jövőben úgy is újra kéne.