Wii kontroller PC-hez
  • Szolnokboy1
    #1
    A PC platform legnagyobb erőssége a billentyűzet és az egér jelenléte. Eme tökéletes kombináció, talán a repszimulátorokat leszámítva, mondhatni korlátlan szabadságot nyújt a játékosoknak. Az ASUS mégis úgy gondolta van értelme a Nintendo Wii kontroller párosához hasonló 3D mozgást leképező vezérlővel a PC piacra lépni.

    A Wii-hez hasonlóan itt is két részből áll a vezérlő. Az Activation hét gombot, míg a Navigation vezérlő egy hüvelykujjal irányítható mini-joyt tartalmaz. Mindkét vezérlőt rezgőmotorokkal látták el, a PC-vel pedig egy rádiós USB eszköz segítségével kommunikálnak. Három módban használhatjuk az Eee-t. A 3D-ben minden tengelyen leköveti a mozgást, ami kiváló lesz például bunyós játékokhoz. Autóversenyzős játékoknál, szimulátoroknál csupán a dőlésszöget figyeli, míg lövöldözős játékoknál egy síkban követi a mutató mozgását.

    A kontrollert az Eee sorozatú (Easy, Excellent, Exciting - Könnyű, Kiváló, Izgalmas) számítógépeihez kínálja az Asus, de hogy mikortól lehet majd Eee vezérlőt kapni, arról nem szól a fáma.