• kvp
    "Én valami olyan egeret tudnék elképzelni, amelyik a kézfejhez csatlakozna (mondjuk egy állítható tépőzáras textilövvel). Akkor a hüvelyk és a kisujj felszabadul, mind az 5 ujjnak lehetne gombot kialakítani ( gyakorlatilag egy szétterpesztett tenyér negatívja)"

Jopar egeren van oldalgomb, amit a ket szelso ujjal lehet lenyomni. Nemelyiken oldalt ket-ket programozhato gomb is van.

"Az a balkezes cucc érdekes, de én már csak maradok a jóöreg WASDnél BF2 közben :D :D Van egy "csíter" A4tech X7-es egerem, amiben van egy duplaklick gomb, így a shotgun egyszerre 3-at lő :D :D az elég a boldogsághoz:D"

Az osszes eger programozhato, csak szoftver kerdese. En anno win3.1 alatt az egerem kozepso gombjat allitottam duplaklikkre. De letezik olyan szoftver is, ami bekapcsolas utan szaggatja a kattintasokat, ami akkor jo, ha az egergomb felengedesere tolt ujra a fegyver, majd ujboli lenyomasara tuzel. (pl. felautomata)

Balkezre pedig van a microsoft-nak (a hasznalhatatlan billentyuzetei mellett) egy nagyon jo talalmanya. Microsoft sidewinder strategic commander neven fut es egy eger formaju joystick-rol van szo, jo sok gombbal. Wasd helyett sokkal kenyelmesebb es akar a fordulast is ra lehet mappelni, tehat az egerrel csak celozni kell. (alapbol terkepkezelesre es parancsokhoz terveztek, de fps-ekhez is jo) Ha kenyelmesek vagyunk ra lehet fogatni egy karosszek karfaira az egeret es ezt a vezerlot, igy ellazitott karral is lehet jatszani.

ps: Persze en meg mindig egy regi mikrokapcsolos compaq billentyuzetet es golyos egeret hasznalok, de nam akarnak tonkremenni. (regi logitech gyartmanyok, meg a design idoszak elottrol)