Mp3 konverter
  • Hellhammer
    #14
    Lehet, hogy vannak olyan megoldások is, amik erősítenek bizonyos frekiket. Nem nagyon vagyok hifi mágus, inkább csak csinálom a zenét :)
    Mindenesetre az eq-k java részénél a szűrők nem emelnek semmit csak levágnak, persze ezek között is van olyan aminél lehet állítani a vágás meredekségét és extrém beállításoknál azok igencsak tudnak emelni a vágási freki környékén.

    Amúgy sztem hifinél is sokkal többet számít az, hogy hova van téve a hangszóró és hogy a szobának milyen az akusztikája, esetleg érdemes minimális akusztikai kezelést csinálni (párezer Ft-ból megoldható), ha nagyon kényes az ember a hangzásra. Esetleg érdemes szétnézni a zenészeknek szánt rack-es dinamikaprocik és eq-k között is, bár egy többsávos kompresszor jó belövéséhez azért érteni kell hozzá valamilyen szinten, hogy ne bassza el teljesen az ember a hangot ;)
    Amúgy a hifiknél a legelső amit kikapcsolok, azok a mindenféle groove/loudness/maxbass meg hasonló néven futó dolgok, mert sztem nem igazán jó dolgokat okoznak ezek.

    A témához hozzászólva: van a winamp-ban olyan, hogy az output-ot át lehet állítani disk writer-re és akkor a vinyóra írja ki a beállított formátumban a zenét (ha vannak feltéve mp3 tömörítő codec-ek, akkor mp3-ba is lehet egyből nyomni). Igazából nem próbáltam még ki, hogy ha a winampan az eq-t bekapcsolom akkor a disk writer ráteszi-e a kiexportált hangfile-ra az eq-t is, de akinek van rá ingere az próbálja ki, hátha működik :)