• rigidus
    #4
    > Bár nem értem, ha valamit nagy pénzekért kiépítenek, utána az egészet leszerelik, akkor az egész mire volt jó?

    Megint nem olvastok a sorok kozott emberek. :)

    A kormanyokon, vallalatokon egyre erosebb a nyomas ahogy az Internet terjed. Evezredeken keresztul egyiranyu szocsovek mukodtek a mindenkori hatalmon levo reteg es a nep kozott. Ez korabban az egyhazak feladata volt, viszont az utobbi 100 evben ezt a szerepet az ujsagok, televizio, radio vette at. Teljesen mindegy melyiket tekintjuk, az emberektol erkezo visszhang soha nem ment ki a nagy tomegek fele, mert ezeken a hircsatornakon a tartalom szigoruan ellenorzott.

    Az Internet pedig gyokeresen megvaltoztatta az eddig mar kiforrott es bevalt gyakorlatkent alkalmazott tomegek komaban tartasat, mivel barki aki Internet-elofizeteshez jut, egyben hatalmat kap a szeles vilag ele tarni a velemenyet.

    Evrol evre duplazodik a civil szervezetek szama es egyre tobb fronton tamadjak a kormanyokat, igy azok egyre nehezebben tudnak elore haladni a globalizalt hatalomgyakorlas fele. (Csak nezz korul a vilagban, evrol-evre egyre tobb orszagban robbannak ki "zavargasok")

    Erre az erosodo visszhangra egyelore nincsen gyogyir, ezert azokban az orszagokban ahol meg az Internet nem jutott el szeles korben az emberek fele igyekeznek mersekelni a terjedeset. Tanultak a nyugati peldabol, igy lepesrol lepesre igyekeznek szigoritani a kozossegi portalok mukodesen, kommunikacio ellenorzesen, igy kiepiteni azt a bastyarendszert ami evezredeken keresztul kiforrot, jol mukodott, elteritette, demoralizalta vagy megfelemlitette az embereket es tartosan megvedte oket attol ami mindig is a remalmuk volt: az ellenuk es az elnyomas ellen szervezkedo nep.