• Epikurosz
    #44
    kukacos gondolkodását reductio ad absurdummal lehet a helyére tenni.

    - Miért nem tiltják ki a gyalogosokat is a belvárosból, a biciklizőkkel együtt?
    - Amikor beindult az akadálymentesítés, milliárdokat költöttek, hogy egy kisebbség, a mozgáskorlátozottak szabadon tudjanak mozogni. Persze, még mindig gyenge a helyzet, csak megemlítettem, hogy így is lehet gondolkodni.

    Bármilyen adónak csak akkor van értelme, ha megfelel az ésszerűség, a tisztesség és az egyenlő teherviselés követelményeinek.

    Vegyük pld. a gépjárműadót. Mire fel szedi be ezt az állam? Vagy ott van sok más adó, túl sok van belőlük. Annyira bonyolult, átláthatatlan, bürokratikus és korrupciónak kedvező adórendszer, és egyáltalán közigazgatás van Magyarországon, de Európa legtöbb államában, hogy az már elviselhetetlen. Megöli, megfojtja a dolgozó állampolgárokat. Az európai társadalmak elöregedésének ez az egyik, talán legfontosabb oka, a kizsigerelő, kizsákmányoló, és két parazita réteg (egy elit, és egy lumpen) érdekeit szolgáló adó- és TB-rendszer. Ha ezen a középosztály nem tud változtatni, akkor tényleg kiirtják az európai lakosságot, és 200 év alatt afrikaiakkal meg ázsiaiakkal rakják tele Európát. Én már rég harangozom, de csak kisharanggal. Félre kell verni a nagyharangokat!