• aaaaa
  #43
  Igen, és a nagyon kultúrálatlan Németországban ingyenes a nem összemérhetően több autópálya a személyautók számára , Ausztriában kevesebb mint a fele az éves díj mint nálunk , Svájcban kb. a harmada...

  Fizetős kapu ... ne viccelj már, a Budapest-Kecskemét szakasz az M5-ösön több mint 6 ezerért ??? Európa legdrágább autópályája volt...
  Micsoda kár, hogy ez is olcsóbb lett, ugye ???
  Meg kéne fizetni a pénztárost aki havi 60-70 ezerért üldögél a Tesco-ban, vagy máshol, mosogat, takarít, áll a pult mögött, vagy robotol az irodában egész nap éhbérért... Angliában kb. 5x annyit kap ugyanezért a munkáért, bár bizonyos területeken valóban drágább a megélhetés,de mégis több marad neki. Mi köze ennek a hetvenes évekhez? Akkor sem fizették meg az embereket(még ennyire sem), sőt a párttitkár elvtárs megmagyarázta, hogy azért olyan kevés a fizetés mert nem dolgoznak az emberek...
  A másik, ha elmegyek a házam elől egy másik hasonló díjszabású helyre, senkitől sem veszek el helyzet, mert az én (lakossági engedéllyel) foglalt helyem felszabadul (oda állhat más), tehát hely nem lett se több, se kevesebb, de a maffia már kaszál is.
  Ha ezt nem érvényesítjük... Úgy érzem komolyan érdekelt vagy a fizetőparkolás terjedésében anyagilag is, máskülönben nem védenéd ennyire... A lopásnak nevezett csúsztatásod meg egyenesen pofátlanság. Ellopod a tolvajok pénzét, akik a semmiért is pénzt akarnak harácsolni ? Az hogy az effajta a rablás legális, csak lobbizás kérdése. Az útonálló tolvaj is így működik, csak mellette nem állott a törvény.
  Tudod a parkolási díj rohadtul nem az autósok vagy az emberek érdekét szolgálja, ezt is csak az meri hazudni, aki érdkelt a dologban.
  Jó kis ürügy, hogy meg lehessen indokolni egy pofátlan sarcot.
  Fél óra, egy óra ingyenesen, és akkor senki nem fog ottragadni. De amíg ezek a Maffia kft-k többszörösen bizonyítottan szándékosan átverik az embereket, és sokszor ok nélkül is bírságolják az embereket, és mindemellett SEMMIT nem tesznek a probléma megoldásáért, vagy új parkolóhelyek létesítésért, addig ne haragudj, de teljesen csak lehúzásnak tartom ezt a parkolási rendszert.
  Az meg nem igaz, hogy ezáltal lényegesen több hely van . A helyek amúgy is szinte mindig tele vannak, több autó akkor sem fér be, ha aranyért adják. A te kifacsart gondolkodásmódod szerint ha egy helyi lakos vesz egy autót és kap rá lakossági parkolási engedélyt évi több milliót lop el a maffiabandától... Tudod mit ? Azt kívánom, tegyék minél többen, csak azért, hogy még kevesebb pénze legyen ezeknek a mocskos lehúzós bandának.
  Ha a szlovákoknál meg lehetett szüntetni, itt is lehetne, és senkinek sem kerülne semmibe, csak azoknak, akik ekkor a kieső "tőlük ellopott" pénzből nem tudnak szép új tengerparti villákat építgetni.
  A segélyekből élő réteg meg úgyis megkapja az legjobb ellátást, bármi is van, ha az orvos nem szeretne túl korán elhalálozni a család "szerető" gondoskodásától... (és gondolom tudod kikre gondolok)