• kvp
    #34
    "- Miért tűnedeztek el néha optikai meghajtók xp-ből több teljesen különböző gép esetén, még sp1-kor, úgy hogy a bios, és linux is simán látta, és használta?"

    A meghajtok helyei szabadon atdefinialhatok. Ezt a felhasznalo, egy program vagy egy crack is megteheti. (utobbinak neha meg kell tennie) Ha elfelejti visszaallitani, mert elszall a gep vagy a program, akkor eltunik a meghajto. (vissza lehet allitani kezzel)

    "- Mitől nem reagál a nyomtatási sor vezérlő a cancel-re azon az oldalon amit épp nyomtatna? (ez még vistában is megmaradt)"

    Mert amig a nyomtato nem szol vissza, hogy megtette, addig nem tunik el. Ha a nyomtatoba beragad a feladat, vagy kikapcsoljuk menet kozben, akkor a gep egyhamar nem fog visszajelzest kapni.

    "- Miért nem hajlandó nyomtatni a kedves vista, ha az előző nyomtatáskor kifogyott a papír (meg se próbál nyomtatni, pedig már ott a papír), és miért áll out of paper üzenettel?"

    Nyomtatofuggo. Eleg ha a nyomtaton megnyomjuk a tovabb gombot. Ha a nyomtato vegre kikapcsolja az 'elfogyott a papir' uzenetet, akkor a nyomtatas is megy tovabb.

    "- mitől maximalizálta 1024*768-ban a felbontást a kedves vista egy videodriver frissítés után, úgy hogy a drivert leszedve, alap vga driverrel se engedte többre, és laza 3 órányi szopás után sikerült valahogy helyrehoznom?"

    A drm rendszer kovetelmenye ha valaki filmlopasra alkalmas drivert rak fel. Reklamalni a hd filmek keszitojenel es a driver irojanal kell. (valoszinuleg nem volt ms whql alairasa a drivernek)

    "-miért nem volt hajlandó a régi gépemen még normálisan kezelni a képfrissítést? Tehát volt hogy ment 85hz-n. Aztán gondolt egyet, és indításkor 60hz-ra állította, úgy hogy a tulajdonságoknál, és mindenhol 85hz-volt látható továbbra is, persze a monitor villódzott, és szépen ki is írta, hogy 60hz-t kap. Ezután vagy megoldódott azzal, hogy 60hz-re állítottam, majd vissza 85-re és annyi lett, vagy csak 2x megvillogtatta a képet, és ugyanúgy 60hz-lett, majd megint csak 1 órányi szopással lehetett újra 85hz-ra állítani. (ez nvidia, és ati kártyával is előfordult, teljesen független win installoknál is)"

    Valoszinuleg nem volt jo a monitor soros busza, ami az engedelyezett videoformatumokat adja meg. A regi kepcsoves monitoroknal ez neha egyaltalan nem volt bekotve vagy az xt-s legacy flag-ekre volt huzalzva. Ilyenkor erdemes a plug and play kepernyo helyett a legacy-t felrakni, ott fixen beallithato hogy mi mennyi legyen.

    "- miért volt képes directx-es játékból való alt-tabnál úgy összebugolni a 3d-s felület és a win gui még xp sp2-n, hogy nem látszott semmi, csak szétesett ablakok részletei, amin ugye nem lehetett semmit se csinálni, mert nem látod mit csinálsz? És miért csak resettel lehetett újraindítani ilyenkor mivel, a feladatkezelő ablak is szétesett?"

    Driver hiba. Valaki hackelt videodrivert rakott fel. Erre a vista mar megoldast nyujt. Vagy jo a kep, vagy nincs kep. Az atiknal meg elvileg visszakapcsolhat vga modba is.

    "- miért tartott 15 percig egy feladatkezelő előhozatala, amikor egy bebugolt, amúgy normál prioritás program 100%-ra terhelte a procit? Na ezt viszont tudom: Mert az xp folyamatkezelése egy fos."

    Az xp folyamatkezelese time sharing es nem realtime. Ez azt jelenti, hogy egy normal prioritassal elinditott folyamatkezelotol ne varj csodakat. Viszont a ctrl+alt+delte - folyamatkezelo parancsok pillanatok alatt elohozzak. Az otthoni valtozaton persze ez a kepernyo hianyzik, ott alapbol a folyamatkezelo jonne elo. A ceges valtozaton eloszor megszakitja a futo programot es az ures kepernyore kiirja a rendszermenut. (pl. lock workstation, logout, stb.)

    "volt/hallottam még sok szép élményt kíndózzal kapcsolatban, csak ennyi hibát nem tudok megjegyezni."

    A legtobb esetben a hozzanemertes az oka. Talan ezen hibak elkerulesere tiltja es bunteti az apple a barkacsolast. Ha valaki vesz egy jo minosegu gepet es ert is hozza (vagy van rendszergazdaja), akkor sok gondja nem lehet. Fontos meg, hogy lehetoleg legyen jo minosegu hivatalosan minosegbiztositott driver a hardverhez, mert a nelkul sokat nem er. (az a windows egyik nagy hibaja, hogy a rossz driver-eket es programokat nem korlatozza semmi, mondjuk ebbol a szempontbol linux es a macosx/bsd sem jobbak)