Nekem alapvetően nincs gondom a biológia beavatkozásokkal. Fejlődtünk. El jutottunk erre a szintre. Most akkor csak a társadalmi ellenszenv miatt dobjuk ki az egészet a kukába?
Bár azt nem értem, hogy miért kéne a sporthoz génmanipulált formákat 'gyártani', sokkal egyszerűbb (és szerintem gazdaságosabb is) simán tehetség kutató akciókat szervezni. Ugyanígy a szokásos rémisztgetés: klónhadsereg. Mi értelme? Az alapanyag ott hever a földön, sima emberek formájában. Őket is ki lehet képezni, az eredmény ugyanaz. Doppingolt diák 200-as IQ-val... Ez is felesleges. A mostani IQ-unk - bár inkább mondok agyunkat - bőven elegendő arra, hogy bármit megtanulj. A klónozás és mindenféle génmanipuláció felhasználásának első sorban az orvostudományokban látom értelmét.
A génbank meg picit megcsúfolása lenne az evolúciónak, mert elvileg azért élünk, hogy tovább menjen a génvonalunk. Sőt, lehet hogy veszélyes is lenne, ha esetleg beüt valami olyan vírus, ami a Jolie génállományban erősebben pusztít... Bár ki tudja, már így is híján vagyunk egy szelekciós mechanizmusnak, hiszen az életképtelen, vagy kevésbé életképes egyedek is egész jól elboldogulnak. Hogy válaszoljak a kérdésedre, engem zavarna, ha 'idegen' gént örökölne a gyermekem. Sőt a patchwork family-t, mint épkézláb családmodellt is fenntartásokkal kezelem, noha épp ilyenben élek. :b