• s1lkforrent
    #2338
    Talán már írtam hogy Spar-ból olcsón kukázott eredeti dobozos Soldiers-el kezdtem 2005-ben, az rettentően megfogott. 2006-ban a Faces of War már Company of Heroes után Ubisoft Exclusives gazdaságos kiadásban jött, mikor bukás után olcsón adták. Nagyon szerettem a fizikai modellezést benne, a direct control irányítást, de a küldetések annyira nem fogtak meg, akkoriban teljesen bele voltam esve a Dawn of War / Company of Heroes skirmish módjába. 2008 körül olvastam itt SG-n hogy készül a folytatás(illetve akkoriban a ruszkiknál ki is jött az ő Faces of War kiegjük), de teljesen lemaradtam a Men of War és a Red Tide premierjéről. Valahogy beszereztem őket egy Steames leárazásban(korábban mint itthon a dobozos kiadásokat leárazták volna), de pár küldetés után ráuntam, Red Tide meg túl nehéz volt.

    Ami teljesen levett újra a lábamról, az a Men of War Assault Squad volt 2010 végén. Szinte csak véletlenül bukkantam rá egy cikkre hogy béta kulcs osztás lesz a DMS oldalán. No nekem is osztottak, és első pillanattól kezdve rákaptam a coop skirmish módra. A multi is elment szódával, egyértelműen javítottak rajta MoW óta(MoW elég szörnyű volt multiban), de coop-ban volt meg az a nagy dinamikus harc élmény úgy, hogy mégsem ment az agyamra a mikrómenedzselés. Értelemszerűen 11 februárban nulladik napos vétel lett(úgy persze nem volt nehéz hogy előtte bő 2 hónap bétát toltunk), és a második része szintén elővételes lett(annak is volt bétája, nem volt zsákbamacska).

    Többi részt partvonalról szemléltem, Vietnam és a Comdemned Heroes messziről mutogató-röhögős lett, de mikor olcsón adták őket, márkahűségből megvettem azokat is a Soldiers és Faces of War Steames változataival együtt(máig is 2 euró alatt meg lehet őket kapni, valamikor bundle csomagban az egész MoW sorozat annyi).

    Aztán jött a szopóroller, mert mint ismeretes, 13-ban bedőltem a Call to Arms szédítésnek, amiből máig nem lett épkézláb játék. Aztán idén szintén így jártam, kis társaságunkban eldöntöttük hogy megvesszük a Cold War-t, de én okosabb voltam a többinél, mert én 25%-al olcsóbban vettem Green Man Gaming-en. Aztán mikor kiderült hogy a Cold War egy égő szeméthalom, akkor a többiek szépen vissza kérték a pénzt Steamen, én meg mehettem kalgonizálni.

    Utólag sajnálom hogy a GamersGate egyik leárazásában nem vettem meg a Silent Heroes: Elite Troops of WWII Paradox féle kiadását, mert ahhoz mára már hozzájutni is művészet. És azért annyira nem rossz játék, gyakorlatilag egy nagyon nehéz mission pack a Soldiers-hez, de a ruszki/lengyel változattól eltérően multi nélkül. Mára sajnos már torrenten sem nagyon lehet megtalálni, Paradox jogi szarakodásának hála pedig megvenni még annyira sem.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2019.11.13. 12:59:36