• dez
    "néztem 720p-s és 1080p filmet is, van is. 720p jó, 1080p értelmetlen(otthonra)."

Majd ha lesz egy >1m-es, jó minőségű HDTV-d, nem fogod ezt mondani, meg hogy a 720p/SL-DVD minden igényt kielégít... Vagy ilyen tévével rendelkezni már sznobság? Akkor is az lesz, ha 200k-ért megvehető lesz? Egy ilyenen 3m-ről is jól látható a különbség 720p és 1080p között, és a tömörítés minősége is.

"Ja a sznobok 200k-sat raknak, mert milyenmá az a fos 50k-s cucc."

Milyen sznobok? Külföldön sokan kiadnak bőven 100k fölött egy sima PC-re is, nem hogy egy normálisan kinéző HTPC-re.

"Dez: beleszámoltam a tápot is az 50k-ba. 13k-ért lehet nagyon csöndeset, és jót venni (egyébként sem spóroltam soha a tápon). Minek htpc ház? jól van az egy simában is, az ilyen cuccokra úgysem a panelban lakóknak van igénye, van hely..."

Ez rendben van, csak itt nem szakikról beszélünk, hanem átlagemberekről, akik bemennek a boltba, és vesznek egy megfelelően kinéző HTPC-t, vagy éppen egy PS3-at.

"BTW a sima 1080p-k helyett inkább 50 fps-es 720p-re vágynék, annak több értelme van..."

Ebben van valami, csakhohgy a mozifilmek alapvetően 24fps-esek. Amúgy a Blu-ray támogatja az 1080p@60fps-t is.