• Doink
    #136
    Üdv.

    Nos szerintem itt az a probléma hogy a mai felhasználóba windowst nevelnek. Nem kell messzire menni pl: érettségi, de előtte mi magunk gyerekeket megcéloztak a játékokkal amihez kedvezőbb windowst használni[wine-be, cedega-ba nem menyjünk bele] és ez idő alatt hozzászoktunk. A játék alatt játszva kitanultunk a rendszer csínját bínyját és idővel teljesen kézre állt a rendszer. Aztán amikor a játék nem ment kezdődött a haxolás avagy hogy lehetne kicseszni a windózzal vagy a programmal ami ismét nagyot lökött a "skillen". Viszont lassan felnőttünk és rájöttünk hogy nem kell már játék, megnézzük milyen az a linux és ha elég időt szántunk rá rájöttünk hogy neki is megvannak a saját csínjei és van olyan korrekt rendszer mint a szembenálló fél csak tudni kell keresni a rendszer értékeit, amiben jó. Ha meg számunkra jólbevált és lusták voltunk megnézni vagy egyszrűen nem volt rá időnk akkor maradtak az ablakok. És most ott tartunk hogy mindenkinek más az ízlése, valaki játszik valaki csak böngészik, valaki googlezik valaki apt-get-ezik, valaki flémelni jár fel valaki meg normálisat hozzászólni, valaki alappal ítél el valaki alaptalanul de persze mind2 tábor csak oltja a másikat[osxesek ménem? :)]...
    A véleményem végülis az hogy a Windows felhasználóbarátabb mert azt agyalták belénk egész ált/közép.sulis korunkban de ez nem azt jelenti hogy a Linux nehezebb... Sok jó hozzászólást láttam itt akik nagyon jó "Linuxban egyszerűbb" példákat írtak [pl: man/súgó , lemezfelcsatolás stb.] csak ugye ezekről akkor érdemes beszélni ha a célközönséget érdekli egyáltalán és ki is probálják, beteszik azt a nyanvadt LiveCD-t és elpötyögnek vele. A konkurens oldalon nem működik ez a LiveCD módszer de én azt mondom hogy a windowsnak is megvannak a maga hatalmas előnyei az előneveléssel és a szoftverfejlesztő cégekkel.

    Mindenki használjon azt ami tetszik neki, ha nem látta a másikat akkor pedig ne szólja le write onlyban.

    ui.: Egy user aki Windost használ leggtöbbször de a lejobban az Ubuntut szereti és próbált már UHU-t,Debian-t,Gentoo-t,Red Hut-ot,SUSE-t.

    - azért winXP mert lusta vagyok...pedig az ubi sokkal jobban tetszik :)