• Gaillard
    #2
    Szerintem is a Szahara a legjobb célpont, mivel hatalmas terület és "közel" a nagy felvevő piac (Európa), mellesleg a tengervíz sótalanításhoz is jól jönne.
    És ha egyszer Afriákban a fejlődés révén tudatosodna, hogy a Földünk nem bír el korlátlan számú embert, akkor talán nem is lenne olyan borús a jövő.

    Szerintem az arabok hamarosan az olajból befolyó pénzeket hasonló projektekbe fogják fektetni (már most is telepítenek szélparkokat), például Szaud-Arábia is jó potenciállal bír e téren.

    Sajnos túl pénzigényesek ezek a beruházások, így az energiápiac szereplői és a mohóságuk nem fog változni, de legalább a környzetünk egy kis "levegőhöz" jutna.

    A forradalmi áttörés az lenne, hogy ha a technológia fejlődés révén lokálisan sok helyen (akár saját otthonunk környzetében) elő lehetne állítani megfizethető módon a tiszta energiát és egy nagyon fejlett energiahálózaton kapcsolódnának a "kis energianyerő állomások". A másik persze a tárolás kérdése, de ha egy világháló épülne ki, akkor már ez sem lenne akkora probléma.